Що лякає ваших домашніх улюбленців. Про це повідомляє телеграм-портал "Здоров'я кішки".

Звичні всіма домашні улюбленці багато тисяч років жили у ситуації постійної небезпеки, що виробило у них неймовірну обережність.

Тому потрібно розуміти, що існує ряд факторів, які дуже нервують вашого котика.

Котик, фото: Знай.ua
Котик, фото: Знай.ua

  • Гучні, незвичні звуки. Кішки – нічні хижаки, однією з умов відмінного полювання є їх тонкий слух. Вони постійно прислухаються до навколишнього світу і те, що вибивається за межі звичного, може їх налякати.
  • Незнайомці. Більшість котів не люблять, коли до господарів приходять гості. Для них збіговисько незнайомців – це справжнісінький стрес. Тому вони вважають за краще відсидітися десь у темному куточку, не привертаючи до себе уваги.
  • Зміни. Кішки – неймовірні консерватори. Вони звикають до певних людей, речей, місць/приміщень та розпорядку, зміни для них - стрес.
  • Пильний погляд. Адже пильний погляд для кішки – це виклик.

Котик, скріншот: Youtube
Котик, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

Тому намагайтеся мінімізувати ці фактори, щоб не викликати у домашніх вихованців страхи. Пам'ятайте, що тривалий стрес може негативно позначатися на здоров'ї.

Нагадаємо, що шиплять, плюються і притискають вуха: ніколи не робіть цього з котом за хвилини обстрілів.

Раніше ми повідомляли, що забудьте про ватні палички: як правильно чистити вуха котам і яких помилок припускаються господарі.

Також стало відомо, що шерсть залишиться на котику: як зробити рукавичку для вичісування власноруч.