Прасування речей - ще одне заняття господинь, без якого не обійтися. Праску потрібно чистити так само регулярно, як і решту побутової техніки. На ньому через часте використання теж може з'явитися неприємний нагар і бруд, а усунути це все допоможуть підручні засоби.

Є декілька ефективних і недорогих спосіб вирішення цієї проблеми, після них праска блищатиме, як новенька.

Прасування речей, фото rembud
Прасування речей, фото rembud

Парацетамол

Він дешевий і є буквально у кожній аптечі. Таблетку парацетамолу потрібно втирати у забруднення розігрітої до максимальної температури праски. Візьміть прихватку, щоб не обпалити руки, а залишки можна прибрати звичайною ганчіркою.

Оцет та сіль

Ця суміш - теж чудовий спосіб для очищення праски. Потрібно змішати сіль та оцет у однакових пропорціях, нагріти, але не доводячи її до кипіння. Далі змочуємо ганчірку та протираємо забруднення на прасці.

Популярні новини зараз
Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Сіль, фото naked-science
Сіль, фото naked-science

Зубна паста

Зубна паста славиться своїми властивостями, що відбілюють. Невелику кількість потрібно нанести на проблемну зону, а потім залишити буквально на декілька хвилин. Залишки можна прибрати ганчіркою. Для кращого ефекту варто включити праску та пропрасувати непотрібний шматок тканини.

Нагадаємо, з яких сніданків не можна розпочинати день: головні вороги здоров'я ховаються під виглядом корисної їжі

Раніше ми писали про те, як почистити чайник від накипу: копійчані та ефективні засоби, які знайдуться у кожного

Як повідомляв Знай.ua, щоб розплутувала, але без шкоди та електризації: як вибрати гребінець для волосся - поради трихолога