Для повноцінного функціонування організм потребує 13 різних вітамінів, більшою частиною яких є вітаміни групи В, це цілий комплекс вітамінів, які перетворюють їжу в енергію, посилюють захисні функції організму і сприяють зміцненню імунітету.

Якщо харчування збалансоване, то нема потреби приймати окремі вітамінні комплекси, адже всі необхідні складові містяться у тому, що ми їмо. Оскільки більшість B-елементів впливає на діяльність головного мозку і центральної нервової системи, то дізнатися, що вітамінів бракує допоможе сам організм.

Джерело вітамінів. Фото: YouTube
Джерело вітамінів. Фото: YouTube

Симптоми нестачі вітамінів будуть безсоння, погіршення уваги, відсутність апетиту, слабкість, дратівливість.

Для підтримки імунітету важливими є вітамін В6, В1 і В2. Вітамін B6 бере участь у процесах метаболізму, збереженні функцій мозку і печінки. Він міститься в хурмі, винограді, бананах, фенхелі, м'ясі курки та індички, сирі, цільнозернових злаках.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Вітаміни В1 і В2 містяться у: яйцях, молоці, яловичій печінці, горосі, квасолі, дріжджах, ростках пшениці, сирі, соєвій олії, свинині, імбирі, гранаті.

Джерело вітамінів. Фото: YouTube
Джерело вітамінів. Фото: YouTube

Вітамін В2 відіграє важливу роль в енергетичному обміні: перетворює вуглеводи і жири в енергію і покращує стан шкіри.

Нагадаємо, ми писали, що поєднати приємне з корисним: "вода Сассі" для схуднення - як приготувати та пити.

Як повідомляв "Знай.ua" користь та шкода від часнику: безліч корисних властивостей, але є свої мінуси.

Також "Знай.ua" інформував, що як отримати потужні сходи овочів та поліпшити урожайність грядок.