Наразі фінанси українців перебувають не в кращому стані через повномасштабну війну, розпочату росіянами рік тому, 24 лютого 2022 року.

Багато хто став безробітним, ціни в супермаркетах і на різні послуги продовжують щомісяця зростати вгору. Тому дуже важливо стежити за кожною копійкою. А ще дуже важливо знати про можливості заробити, адже варіантів дуже багато. Бізнес-тренер, експерт фінансового планування та кандидат економічних наук Віра Фостяк розповіла про п'ять джерел доходів, про які прості громадяни просто забувають.

Українці на вулиці, фото: Знай.ua
Українці на вулиці, фото: Знай.ua

Наприклад, в повному обсязі користуються поверненням податкової знижки, хоча офіційно працюючі люди завжди мали можливість повернути собі частину податків, сплачених державі протягом року. Якщо за 12 місяців сума становить 10 тисяч – то повернеться 18%. Те саме стосується, якщо ви платили за навчання дитини, переобладнання авто чи працювали зі страховкою.

Наступний спосіб "заробити" - кешбек-програми. Такими функціями користуються не всі українці, хоч завжди можна повернути до 20 відсотків від сплаченої суми.

Популярні новини зараз
Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Ті гроші, які хтось із українців може тримати "під матрацом"... хоча ми не говоримо про ті мільйонні суми, які іноді можна знайти в ліжку якогось чиновника. Ці гроші просто лежать, хоч їх можна використовувати для інвестицій.

Ще не можна не брати до уваги різні міжнародні стипендії та гранди - для молоді та студентів, щоб витратити гроші на свій розвиток. І про різні програми для бізнесу та держфінансування.

Нагадаємо, розлучення може позбавити майна: як не залишитися босими після розірвання шлюбу

Як повідомляв "Знай.uа", про сімейний бюджет і як не зруйнувати відносини при його плануванні: поради експерта

Знай.uа писав, важливі поради, як не витратити всі гроші в день зарплати: вони відведуть вас від бідності