Буде правильним рішенням скоротити використання або взагалі відмовитися від побутової хімії у будинках, де є діти та алергії. Однак постає логічне питання, чим тоді наводити чистоту, але досвідчені господині вже давно придумали натуральні альтернативи.

Ці замінники побутової хімії не "вдарять" по здоров'ю і знайдуться у кожного в будинку, але якщо все ж таки доведеться купити - вони обійдуться в копійки. Зараз ми розглянемо, чим можна продезінфікувати санвузол, де накопичується найбільше бактерій.

Прибирання у ванній кімнаті, фото homeology
Прибирання у ванній кімнаті, фото homeology

Харчова сода, перекис водню та лимон

Це ідеальна та вбивча для різних бактерій суміш, яка дуже просто готується. Що потрібно: сода 100 г, перекис водню 30 мл, лимонний сік 10 мл.

Потрібно нанести пасту на поверхню і натерти щіткою, залишити на 20 хвилин, а потім промити водою.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Оцет та харчова сода

Про дезінфікуючі властивості оцту знає багато хто, а харчова сода тільки посилить їх, і до того ж допоможе прибрати жовті плями. Їх потрібно змішати у таких пропорціях: сода 30 г та білий оцет 30 мл.

Суміш наносимо на абразивну губку та натираємо проблемні місця, залишаємо на 15 хвилин та змиваємо.

Яблучний оцет та лимон

Властивості ті ж, що і в інших засобах, представлених вище. Змішайте 125 мл яблучного оцту і 10 мл лимонного соку, а потім протріть приготованим розчином губкою поверхню унітазу, залиште на 10 хвилин і змийте чистою водою.

Чищення унітазу, фото cpykami
Чищення унітазу, фото cpykami

Нагадаємо, універсальний засіб, який допоможе відмити всю квартиру: ви здивуєтеся

Раніше ми писали про те, що солодке життя і чисті речі: як легко відпрати плями від шоколаду за копійки