Улюблені речі зношуються з часом і через неправильний догляд, внаслідок чого на них з'являються катишки. Але це не означає, що їх потрібно одразу викидати чи пускати на ганчірки. Є днкілька перевірених способів для їх видалення, і вони не обмежуються бритвою чи машинкою.

Привести до ладу одяг допоможуть декілька засобів, які однозначно знайдуться в будинку у кожної господині. Це коштуватиме набагато дешевше, ніж купівля нової речі.

Скрін, відео YouTube гардероб
Скрін, відео YouTube гардероб

Пемза чудово впорається із цим завданням. Слід натягнути річ у проблемній зоні та обережно провести пемзою. Простий гребінець з дрібними зубцями - ще один наш рятівник у розплутуванні ворсу: рухи мають бути плавними, по ходу розташування волосків.

Знайомий багатьом метод із бритвою можна замінити ножицями, але це може бути досить травматично для тонких або делікатних тканин.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Бритва
Бритва

Ось ще одні ефективні лайфхаки для видалення катишок:

  1. Наждачний папір: для обробки одягу з коротким ворсом підійде дрібнозерниста наждачка. Принцип дії такий самий, як і з пемзою.
  2. Жорсткий бік губки для миття посуду: впорається з дрібними катишками, але перед використанням потрібно добре намочити.
  3. Скотч: завдяки йому можна попрощатися з катишками, вовною та іншим сміттям. Просто пройдіться скотчем проблемними місцями, притискаючи його до тканини і різко відриваючи.

Катишки на одязі, фото unian
Катишки на одязі, фото unian

Нагадаємо, універсальний засіб, який допоможе відмити всю квартиру: ви здивуєтеся

Раніше ми писали про те, як зробити добриво для кімнатних рослин із звичайних сірників .