Консервований горошок часто використовується для приготування страв, той самий легендарний салат "Олів'є" важко уявити без його додавання. Звичайно, горошок продається в банках у розсолі, який більшість із нас просто зливає. Але йому знайшли дуже цікаве застосування.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяКоли ви відкриєте чергову банку консервованого горошку, не поспішайте позбуватися розсолу, тому що на його основі можна зробити дуже смачний майонез.
Так як у розсолі від горошку, як і в інших бобових, міститься багато білка, такий майонез вийде дуже поживним та корисним. Готується дуже просто, тому впорається будь-яка господиня. Тим більше, він підійде для тих, хто дотримується посту.
Інгредієнти на 400-450 г домашнього пісного майонезу:
- рідина з-під банки квасолі або горошку – 140 мл;
- 1 год. л. сахару;
- 1/2 год. л. солі;
- 2 ч. л. лимонного соку;
- 1/3 ч. л. гірчиці (готової),
- 330 мл олії.
Процес приготування:
- Налийте рідину з горошку в чашу блендера, додайте цукор, гірчицю, сік лимона та олію. Слідкуйте за тим, щоб усі рідкісні складові були кімнатною температурою.
- Добре збийте суміш у блендері або міксером, поки соус не загусне. Перекладіть майонез у банку і зберігайте у холодильнику.
Нагадаємо, чи можна зберігати яблука в холодильнику і чому краще прибрати їх від бананів
Раніше ми писали про те, який сік потрібно пити щодня, щоб забути про проблеми з пам'яттю: цього не робить майже ніхто
Як повідомляв Знай.ua, користь і шкода від часнику: безліч корисних властивостей, але є свої мінуси