У постійній метушні і тим більше у будинку, де є діти, різні забруднення – це часте явище. Господині вже давно вигадали різні методи боротьби з ними, а засоби для цього знайдуться в кожній домашній аптечці та на кухні.

Для усунення плям від шоколаду є декілька лайфхаків, але найголовніше - це діяти якнайшвидше, адже чим довше залишки їжі залишаються у волокнах матерії, тим складніше їх вивести.

Шоколадний крем. Фото: Youtube
Шоколадний крем. Фото: Youtube

Перекис водню

Цей дуже примітивний аптечний розчин добре допоможе для видалення забруднень такого характеру. Нам знадобиться половина флакона на один таз води. Потрібно випрати плями від шоколаду перекисом і залишити приблизно на півгодини, щоб засіб зміг повністю проникнути у волокна матеріалу та подіяти.

Після змиваємо залишки перекису та забруднення теплою водою і стираємо одяг звичайним способом, можна вручну.

Ручне прання, фото chisto-uyutno
Ручне прання, фото chisto-uyutno

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Лимонна кислота та оцет

Інструкція та сама, що й у випадку з перекисом. Один пакетик лимонної кислоти слід розбавити на пів склянки води. Оцет використовуємо у чистому вигляді. Наносимо один із цих засобів на зіпсовану ділянку одягу та залишаємо на 1 годину. Потім промиваємо водою і стираємо звичним способом.

Для плям на кольоровому одязі можна змішати оцет із нашатирем.

Пляма від шоколаду, фото glavred
Пляма від шоколаду, фото glavred

Нагадаємо, буде прати речі ідеально: що потрібно робити з пральною машинкою, щоб вона працювала ефективно

Раніше ми писали про те, як продовжити свіжість овочів при зберіганні в холодильнику

Як повідомляв Знай.ua, чому яйця не варто зберігати в холодильнику: прості причини, про які ніхто не знав