Ризик розвитку хвороб серця підвищує багато факторів, з частиною яких можна ефективно боротися. Зокрема, це неправильне харчування. Багато продуктів негативно впливають на здоров'я серця, але й ті, що зміцнюють головний орган людського організму. Про це пише greenpost.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЗа словами фахівців, позитивно на здоров'я серця впливає велика кількість овочів та фруктів у раціоні. Один із найкорисніших продуктів у цьому напрямку – листова зелень. Наприклад, ті ж капуста та шпинат допомагають знизити ризик появи серцево-судинних захворювань.
Багато людей зводять до мінімуму споживання таких овочів або зовсім не дивляться в їхній бік, чим шкодять своєму організму. Експерти відзначають, що капуста багата на вітаміни В, С та калій. Шпинат містить у собі багато вітамінів, зокрема А, К, С, а також залізо та фолієву кислоту.
Зазначається, що регулярне споживання цих овочів здатне знизити ризик серцевих хвороб майже на 16%. Примітно, що свою користь для серця капуста та шпинат не втрачають навіть після кулінарної обробки, тому їх можна їсти не лише у сирому вигляді.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що звички, які слід змінити, щоб не нашкодити здоров'ю: більше рухайтеся і не забувайте про сніданки.
Також наш портал інформував, ніколи не їжте картоплю з цими продуктами: 4 варіанти найшкідливішого поєднання.
Крім того, ми писали, чому корисно їсти сир із пліснявою — покращує пам'ять та покращує настрій.