Якщо потрібно випрати одяг, а вдома не виявилося прального порошку, то необов'язково все кидати та бігти до магазину. Деякі підручні засоби можуть очистити одяг не гірше, ніж магазинний порошок.

Іноді пральна вада може закінчитися в самий невідповідний момент і якщо прання переносити не хочеться, можна легко викрутитися з цієї ситуації. Є чимало підручних засобів, які допоможуть позбутися плям на одязі. Але при цьому важливо враховувати, що деякі підходять для пральної машинки, інші — ні.

Пральна машина. Фото: скрін youtube
Пральна машина. Фото: скрін youtube

Засіб для миття посуду

Насамперед важливо ознайомитись із складом засобу, адже деякі компоненти можуть зіпсувати колір одягу. Найкраще використовувати для ручного прання.

Шампунь або рідке мило

Ефективна альтернатива пральному порошку, що дбайливо очищає одяг. У випадку шампуню слід вибирати той, що не містить кондиціонера.

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Господарське мило

Перевірений роками засіб для ручного прання, який використовували ще наші бабусі. Застосування елементарне: наносимо на брудні місця, трьом, обполіскуємо та готове.

Пральна машина. Фото: скрін youtube
Пральна машина. Фото: скрін youtube

Гірчиця

Підійде для прання у машинці. Для цього потрібно всипати в барабан 50 г гірчичного порошку і виставити температуру води не вище 40 градусів. Важливо, що цим засобом не можна прати речі, що містять бавовну.

Сода і бора

Підійде для прання у машинці. Попередньо потрібно приготувати суміш. Для цього потрібно змішати по 200 г кожного інгредієнта. На кожні 2 кілограми одягу буде достатньо 30 грамів цього замінника порошку.

Раніше портал Знай повідомляв, як швидко і легко позбавитися слідів дезодоранту на одязі: потрібні кошти знайдуться в кожному будинку.

Також наш портал інформував, хитрий лайфхак для очищення скляних дверцят духовки: мінімум зусиль і засяє, як нова.

Крім того, ми писали, як відмити кухонну стільницю і усунути неприємні запахи: знадобиться лише два інгредієнти.