Смакові якості та структура продуктів залежать від того , як ви зберігатимете і розморожуватимете їх перед вживанням. Порушувати правила не варто, а дотримуватись дуже просто.

Іноді недостатньо просто дістати їжу з морозилки і залишити її на пару годин, скористатися мікрохвильовою піччю або опустити у воду. До кожного продукту потрібний свій підхід.

Морозилка, фото apostrophe
Морозилка, фото apostrophe

М'ясо та риба. Для розморожування знадобиться близько 5 годин при кімнатній температурі або холодильнику, з урахуванням того, наскільки великий обсяг. Не варто робити цього під проточною водою, оскільки вони позбудуться всіх своїх якостей.

Фрукти та овочі. Для перших краще відкрити контейнер і залишити в холодильнику на добу, для других розморозити в киплячій воді на кілька хвилин.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн "Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

Хліб та випічка. Розморожувати в холодильнику або за кімнатної температури, а також без упаковки. Якщо часу мало, можна зробити це в духовці за дуже низької температури, але з ємністю з гарячою водою на дні духовки. Це для того, щоб випічка не висохла.

Соуси та супи. Слід тушкувати на вогні, доки вони не розтануть. Нагрівати потрібно добре, іноді помішуючи.

Холодильник, фото techforhome
Холодильник, фото techforhome

Раніше ми писали про те, що будет текти так, немов із соковичавлювача: як отримати максимум соку з лимона - 2 простих способу

Як повідомляв Знай.ua, маленька, але дуже корисна хитрість: навіщо господині додають оцет при приготуванні борщу

Також портал Знай.ua писав, як приготувати незвичайну вівсянку в духовці за 20 хвилин: з ідеальним поєднанням - банан та шоколад