Попри те, що видалити віск з килима якщо в нього ще й велика ворса — досить важко, проте можливо. Ось декілька методів, які зможуть допомогти врятувати дорогу річ.

Спочатку слід пересвідчитися, що з килимом можна працювати, ознайомившись з його умовними позначками на етикетці. Про це попереджають на сайті "Домашній блог".

Використайте лід

Якщо віск розлито нещодавно, слід його заморозити, використовуючи лід з морозилки. На парафінові плями ставлять пакети з льодом і залишають їх до повного затвердіння воску. Замерзлі сліди свічки розбивають молотком, після чого прибирають сміття пилососом. Жирні сліди від парафіну допоможе очистити м'яка губка, змочена в мильному розчині.

Праска, фен та паперові серветки

Очистити ворсове покриття від воску допоможе гаряча праска. Для цього потрібно ділянку килима зі слідами свічки накрити паперовими серветками. Мінімально нагрітою праскою пропрасовують серветки протягом двох хвилин, розплавлений парафін легко вбирається в папір. Для цієї справи також може підійти фен. Забруднені серветки необхідно змінювати. Очищений від парафіну килим додатково чистять пилососом (допомагає прибрати найдрібніші частинки воску).

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Прасувати килим гарячою праскою — не варто, інакше ворсинки остаточно зліпляться і тоді можна буде назавжди попрощатися з покриттям.

Нагадаємо, ми писали, як правильно прибиратися в домі віником, щоб не вимести удачу: народні прикмети та корисний лайфхак.

Як повідомляв "Знай.ua", "Укрпошта" виправдалась за пошкоджене майно та пояснила, коли треба було вимагати компенсацій.

Також "Знай.ua" інформував, як легко випрати пухову подушку, щоб сон був якісним і здоров'я не страждало.