Деякі домашні та творчі справи не обходяться без використання суперклею. Всі знайомі з його властивостями, а багато хто - з плямами, які він залишає після себе. Вони відрізняються від інших тим, що їх важко видалити.

Але вмілі господині легко з ними впораються. Сліди від клею можна швидко і ефективно вивести, а що найголовніше - без шкоди тканинам.

Суперклей, фото mobilelords
Суперклей, фото mobilelords

Засіб для зняття лаку та оцет

Ацетон, оцет або рідина для зняття лаку чудово впораються із цим завданням. Виберіть один із засобів і нанесіть на ватний спонж, а потім прикладіть до ділянки з плямою на пару секунд. Після процедури протріть все за допомогою паперового рушника, випрайте вручну з господарським милом.

Як прибрати клей з тканини і рук
Як прибрати клей з тканини і рук, скрін

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Лимонна кислота та вода

Підійде для делікатних тканин. Потрібно зробити розчин 1:10 і потерти проблемну ділянку, витримати її 10 хвилин і змити водою.

Розчинник чи бензин

Використовуйте із стійкими плямами, але перед початком протестуйте засіб на маленькому шматочку тканини. Слід нанести засіб на ватяний диск і декілька хвилин втирати.

Антиклів

Найпростіший і найвірніший спосіб, найчастіше продається у вигляді аерозолю. Засіб нанести на пляму на 5-10 хвилин. Рекомендують використовувати ніж, щоб клей швидко відійшов.

Пляма від клею, скріншот із відео
Пляма від клею, скріншот із відео

Нагадаємо, більше шкоди, ніж користі: чому небажано заправляти салати олією і чим її можна замінити

Раніше ми писали про те, що ніколи не віджимайте чайні пакетики, якщо не хочете скоротити собі життя: правильна техніка заварювання напою