Є безліч варіантів, як заправити салати, але в повсякденному житті часто схиляються до трьох - майонез, масло або сметана. Іноді зустрічаються люди, яким не ліньки змішати, наприклад, гірчицю з лимоном і соєвим соусом.

Як усім відомо, салати бувають різні, не тільки овочеві. В основі їх може бути квасоля, сир, авокадо, маслини, м'ясо та багато інших інгредієнтів. Виходячи з цінностей та жирності продуктів, потрібно враховувати, чим заправити салат, адже перенасичення не дуже корисне для здоров'я.

Салат, скріншот з відео
Салат, скріншот з відео

Майонез вважається найбільш калорійним варіантом, але рослинна олія теж недалеко пішла від цього показника. Щоб не перевантажити підшлункову, треба про це пам'ятати.

З цієї ж причини салати з авокадо та оливками не варто заливати ще й олією.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Соняшникова олія, фото takprosto
Соняшникова олія, фото takprosto

Є безліч смачних та корисніших альтернативних варіантів. Такі заправки не заберуть багато часу. Замість майонезу або олії віддайте перевагу нежирній сметані, йогурту, гірчиці, лимонному соку або спеціям. Однак якщо все ж таки без масла не можете - заливайте оливкове, лляне, а також сире і першого віджиму.

Заправки для салату, зображення ілюстративне: YouTube життя - смачна! Галина Артеменко-Рецепти
Заправки для салату, зображення ілюстративне: YouTube життя - смачна! Галина Артеменко-Рецепти

Раніше ми писали про те, що нормалізує тиск і очистить судини: напій, який стане улюбленим у будь-яку пору року

Як повідомляв Знай.ua, експерти розповіли, що може зіпсувати фігуру не гірше за цукерки: краще цим не зловживати

Також портал Знай.ua писав, що правило "не їсти після 18:00" скасовується? Чому не варто лягати спати з почуттям голоду