Важко уявити початок дня без чашечки ароматної кави, що бадьорить. Багато хто п'є гарячий напій і не замислюється над тим, як він може вплинути на організм, а ефекти можуть бути різними. Про це пише medpravda.

Зловживання кавою несе в собі ряд небезпек для людського організму. Відчувати негативні ефекти можуть люди, у яких виробилася залежність до даного напою та однією чашкою на день вони не обмежуються.

Кава. Фото: Youtube
Кава. Фото: Youtube

Так, активно споживання кави може призвести до анемії. Її розвитку сприяє кофеїн, який знижує здатність організму засвоювати залізо та виробляти необхідну кількість кров'яних клітин. Також кофеїн може викликати безсоння, що підвищує ризик інших проблем зі здоров'ям.

Кава. Фото: Youtube
Кава. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Активне споживання кави може негативно вплинути на шлунок. Цей напій є кислою речовиною зі проносною дією і може відбиватися на функціональності кишечника, викликаючи дискомфортні відчуття. Разом з тим кава має сечогінний ефект. Велика кількість напою може спровокувати зневоднення організму та головний біль, тому важливо завжди знати міру та зловживати ним.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, на свій страх та ризик: чому дорослим не рекомендують користуватися дитячими засобами.

Також наш портал інформував, 30 хвилин на день замість заспокійливого під подушкою: як музика може вилікувати ваше серце від різних хвороб.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, більше ніякого латте на безлактозному: які продукти здатні подарувати стільки ж бадьорості, як і кава.