Обійми необхідні кожній людині. Психологи раніше відзначали, що щоденні обійми підіймають настрій та підвищують самооцінку людей. Науковці вирішили детальніше вивчити таку тактильну тему.

Дослідження провели британські вчені із трьох університетів. Вони з'ясували, як правильно обійматися для користі для душевного здоров'я.

Обійми. Фото: скрин youtube
Обійми. Фото: скрин youtube

Автор дослідження Ганна Дурен заявила, обійми мають тривати від п'яти до десяти секунд, інакше вони не дають відчуття комфорту, та таких самих результатів.

Крім того, важливо правильно розташовувати руки. Приємні відчуття від обіймів вдасться відчути, коли одна людина покладе руки на талію, а інша на шию або плечі. І не схрещувати руки, що частіше роблять чоловіки.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Коли контакти між людьми обмежували та при дотримуванні певної дистанції, зростає туга за близькістю, фізичним контактом та обіймами.

Людина, яку обіймають, відчуває довіру, симпатію, безпеку та спокій, що сприятливо впливає як на психіку, так і на фізичне самопочуття.

Гормони щастя

Коли нас обіймають, організм виробляє сигнальні речовини, які у народі називають гормонами щастя. Окситоцин має заспокійливий вплив, допомагає позбутися стресу і зміцнює соціальні стосунки.

Після 20 секунд обіймів у пар виявляється підвищення рівня окситоцину.

Нагадаємо, ми писали, що ваша печінка і шкіра дякуватимуть роками: як правильно допомогти організму після новорічних свят.

Як повідомляв "Знай.ua" спати як немовля реально у будь-якому віці: 6 кроків, щоб потрапити у царство Морфея.

Також "Знай.ua" інформував, викиньте ці новорічні подарунки негайно: що може вас занапастити після свят.