Дуже важливо у зимовий період тримати ноги у теплі та сухості, щоб не промочити їх та як результат не застудитися. Проте далеко не все взуття є водонепроникним.

На щастя, існує декілька способів, як зробити його стійким до вологи. Проте спершу перевірте його на наявність дефектів, особливу увагу приділивши швам. У випадку, якщо недоліків немає, то очистьте його від бруду та розпочинайте обробку.

Як зробити взуття стійким до вологи:

1. За допомогою шматка парафіну та 100 мл бензину, який використовують для запальничок. Для цього потрібно натерти парафін на тертці та змішайте інгредієнти. Далі зачекайте поки стружка розтопиться. Після чого змочіть чисту ганчірку у суміші та обробіть пару зимового взуття. Використовувати її можна буде через 8-12 годин.

Взуття 1
Взуття 1

2. Наступний спосіб підійде для взуття, виготовленого зі шкіри або шкірозамінника. Для цього змішайте по 2 чайні ложки касторової та лляної олій й 100 грамів стружки парафіну. Далі розтопіть їх до однорідності та нанесіть тонким шаром. Просушіть взуття протягом 8-10 годин.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

3. Взуття потрібно натерти свічкою. А для того, щоб закріпити віск на поверхні, скористайтеся феном. Для цього продуйте зимове взуття теплим повітрям і можете сміливо ним користуватися у вологу погоду.

Промокле взуття взимку, фото freepik
Промокле взуття взимку, фото freepik

Нагадаємо, якщо потрібна медична допомога, а мобільний зв'язок відсутній: у МОЗ підказали, що робити

Як повідомляв "Знай.ua", ви можете не помітити небезпеку: яких обов'язкових правил потрібно дотримуватися взимку

Також "Знай.ua" писав, кому з українців полегшать отримання субсидії: у ПФУ назвали умову