При приготуванні чаю не кожен враховує те, що лимон втрачає свою користь, якщо його додавати у гарячий напій.

Вважається, що чай з лимоном допомагає при сезонних застудах. І зазвичай цей напій споживають, кинувши у кип'яток часточку цитрусових.

Проте, експертка з харчування Наталя Мазурик розвіяла цей міф, розповівши, як насправді правильно пити чай з лимоном, щоб отримати максимальну дозу вітаміну С.

Зокрема, фахівчиня радить не кидати лимон у гарячий чай. Згідно з її пояснення, якщо ви хочете зберегти саме вітамін С, овочі та фрукти загалом краще їсти свіжими

Чай з лимоном, скріншот з відео
Чай з лимоном, скріншот з відео

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Наприклад, якщо у вас застуда, краще з'їжте лимон свіжим, адже кип'яток в такому разі може навіть нашкодити. Водночас споживаючи шматочок лимона, ви отримуєте весь вітамін С, який в ньому міститься.

Пояснюється, що у 100 грамів фрукта міститься 40 мг вітаміну С. За словами експертки, після перебування 100 г лимона протягом 5 хвилин в окропі в ньому лишається всього 1,31 мг вітаміну.

Саме з цієї причини, щоб дійсно отримати користь від споживання цитруса, варто позбутися цієї помилки, яка тільки зменшує користь гарячого напою.

Чай з лимоном, скріншот з відео
Чай з лимоном, скріншот з відео

Нагадаємо, якщо потрібна медична допомога, а мобільний зв'язок відсутній: у МОЗ підказали, що робити

Як повідомляв "Знай.ua", ви можете не помітити небезпеку: яких обов'язкових правил потрібно дотримуватися взимку

Також "Знай.ua" писав, кому з українців полегшать отримання субсидії: у ПФУ назвали умову