При приготуванні чаю не кожен враховує те, що лимон втрачає свою користь, якщо його додавати у гарячий напій.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВважається, що чай з лимоном допомагає при сезонних застудах. І зазвичай цей напій споживають, кинувши у кип'яток часточку цитрусових.
Проте, експертка з харчування Наталя Мазурик розвіяла цей міф, розповівши, як насправді правильно пити чай з лимоном, щоб отримати максимальну дозу вітаміну С.
Зокрема, фахівчиня радить не кидати лимон у гарячий чай. Згідно з її пояснення, якщо ви хочете зберегти саме вітамін С, овочі та фрукти загалом краще їсти свіжими
Наприклад, якщо у вас застуда, краще з'їжте лимон свіжим, адже кип'яток в такому разі може навіть нашкодити. Водночас споживаючи шматочок лимона, ви отримуєте весь вітамін С, який в ньому міститься.
Пояснюється, що у 100 грамів фрукта міститься 40 мг вітаміну С. За словами експертки, після перебування 100 г лимона протягом 5 хвилин в окропі в ньому лишається всього 1,31 мг вітаміну.
Саме з цієї причини, щоб дійсно отримати користь від споживання цитруса, варто позбутися цієї помилки, яка тільки зменшує користь гарячого напою.
Нагадаємо, якщо потрібна медична допомога, а мобільний зв'язок відсутній: у МОЗ підказали, що робити
Як повідомляв "Знай.ua", ви можете не помітити небезпеку: яких обов'язкових правил потрібно дотримуватися взимку
Також "Знай.ua" писав, кому з українців полегшать отримання субсидії: у ПФУ назвали умову