Яєчню часто готують на сніданок, адже це дуже швидка та універсальна страва, яка до того ж добре насичує організм перед важким днем. Однак її можна їсти далеко не всім.

Важливо враховувати, що яєчня в основному готується на олії, а вона є досить калорійною. Тим більше, такий корисний продукт при такому способі приготування втрачає безліч вітамінів і мінералів.

Класична яєчня, скріншот: YouTube
Класична яєчня, скріншот: YouTube

Відмовитися від смажених яєць варто людям, які страждають на деякі захворювання, пов'язані з серцем і судинами. Також не варто забувати, що в такій страві дуже багато холестерину, тому тим, у кого є зайва вага, їх теж не рекомендується часто їсти.

Найкраще вживати яйця, зварені круто. Тоді організм засвоїть близько 90% корисних речовин. Якщо не любите варені яйця, робіть яйце-пашот або яєчню із зеленню та овочами – такий варіант дозволить отримати потрібну кількість вітамінів D та A.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Загалом, є безліч інших варіантів смачного сніданку – різні каші, овочі та запіканки.

Сніданок, фото aif
Сніданок, фото aif

Якщо все ж таки хочете поласувати смаженими яйцями, то приготуйте їх правильно - на антипригарній сковороді без додавання олії та з мінімальною кількістю солі.

Раніше ми писали про те, що ненависний сніданок з дитячого садка виявився скарбницею: чим корисна манна каша

Як повідомляв Знай.ua, корисна не тільки в побуті та кулінарії, але ще в питаннях краси: як можна застосовувати харчову соду

Також портал Знай.ua писав, відпочинок та зарядка: психологи підказали 4 способи, як відновити власні енергоресурси