Манна каша у багатьох з дитинства викликає тремтіння по тілу, варто лише згадати вигляд і смак цієї незрозумілої субстанції з грудочками. Насправді все залежить від способу її приготування. Якщо її правильно зварити, "дитячий" сніданок цілком можна їсти, а користі він приносить дуже багато.

Крупа дійсно дуже сприятливо впливає на організм, особливо якщо вживати її вранці. Вона ніби "заводить" моторчики всередині та готує до важкого дня. Досі манка залишається однією з найдоступніших та найпопулярніших.

Манна крупа, фото womanadvice
Манна крупа, фото womanadvice

Манна крупа дуже швидко вариться при високих температурах, тому такий сніданок вважається універсальним. Містить білок, що легко засвоюється, і корисні вуглеводи, але після приготування калорійність знижується.

Більше того, вона здатна надовго вгамувати почуття голоду, але при цьому не просто наповнює шлунок, а насичує його цинком і кальцієм, що дуже корисно для кісток. Її часто їдять спортсмени, а люди, що худнуть, можуть не боятися зайвих калорій, якщо каша приготовлена ​​на воді.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Сніданок, фото aif
Сніданок, фото aif

Але навіть у споживанні такої чудової каші є обмеження. Її не радять давати дітям молодше 1,5 року, тому що кальцій не так добре засвоюється через вміст фітину у крупі.

Але люди, які страждають від сильного виснаження та захворювань шлунково-кишкового тракту, можуть сміливо її їсти.

Нагадаємо, яка ознака вказує на те, що авокадо згниє вже через кілька годин

Раніше ми писали про те, як ще можна використовувати мікрохвильову піч, крім підігріву їжі

Як повідомляв Знай.ua, як швидко почистити яйця від шкаралупи: 4 найефективніші способи