Авокадо стало досить популярним серед українців, адже цей фрукт є і корисним і смачним. Продавці пропонують безліч плодів авокадо різних сортів.

Проте існують універсальні правила, які допоможуть зробити правильний вибір і придбати дійсно смачний та стиглий авокадо. Передусім варто звернути увагу на форму плоду, яка має бути грушоподібною та подовженою.

Важливі також й інші характеристики плоду. Наприклад, довжина не повинна перевищувати 20 см. Стосовно ваги, то великий та стиглий фрукт важитиме близько 300 г. Проте краще зупинитися на плодах вагою від 100 до 200 г. Все тому, що середні та невеликі авокадо відзначаються найбільшою користю та насиченим смаком.

Авокадо, фото з відкритих джерел
Авокадо, фото з відкритих джерел

Зверніть увагу також на колір шкірки авокадо. Зазвичай стиглі плоди темніші, однак це властиво не всім сортам. У більшості випадків, шкірка зрілого плоду забарвлена ​​в насичено-зелений колір. Водночас м'якуш має ніжно-зелене забарвлення, яке ближче до серцевини переходить у жовтий відтінок.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Також, обираючи авокадо, можна провести наступний простий тест. Просто натисніть на фрукт пальцем. Якщо ви не помітили вм'ятину від натискання, фрукт потребує ще кілька днів на дозрівання. У випадку, якщо вм'ятина не розпрямляється, краще з'їсти плід якнайшвидше. Такий авокадо може згнити вже наступного ранку.

Авокадо
Авокадо, фото: Pixabay

Нагадаємо, соковиті котлети з 2-х основних інгредієнтів: рецепт, який здивує навіть досвідчених кухарів

Як повідомляв "Знай.ua", ось чому макарони виходять несмачними: 3 секрети приготування ідеальної пасти

Також "Знай.ua" писав, смачний рулет на десерт за пів години: найпростіші продукти й мінімум зусиль