Стало відомо про те, які кілька речей не варто залишати в автомобілі, коли на вулиці мороз. Ризикувати не потрібно в жодному разі.

Справа в тому, що часто водії залишають у своїх транспортних засобах багато речей. Для багатьох це зовсім другий будинок. Однак, як виявилося, деякі продукти чи речі за холодної температури можуть бути небезпечними.

Насамперед йдеться про ліки та медикаменти. Температура зберігання багатьох становить від 15 до 25 градусів, але деякі слід зберігати в більш прохолодному місці, все залежить від інструкції.

Ліки в аптеці, скріншот: Youtube
Ліки в аптеці, скріншот: Youtube

При заморожуванні багато хто втрачає свою ефективність, а часом взагалі можуть нашкодити або змінити властивості. Крім того, скляні ампули та флакони можуть просто зруйнуватися. Тому краще відмовитись від цієї ідеї.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Газовані напої. При замерзанні вода починає розширюватися, а вуглекислий газ створює ще більший тиск. Напої в бляшанках можуть вибухнути, і в результаті може постраждати не тільки автомобіль, а й люди.

Консерви. Продукти всередині банок теж починають розширюватися при заморожуванні, що також призводить до вибуху. Крім того, банка втрачає свою герметичність, і бактерії проникають усередину.

Консервація, скріншот: Youtube
Консервація, скріншот: Youtube

Яйця. Якщо залишаєте яйця в автомобілі, то шкаралупа починає тріскатись, і це теж небезпечно. Однак, навіть якщо вони не тріснуть, тоді після заморозки вони вже не будуть такими смачними і втратить всі корисні властивості.

Напівпорожній бензобак. Це часта помилка водіїв. Невелика кількість бензину всередині не змерзне, у цьому проблеми немає. Але є в іншому. Холодний газ стає густим і важким, тобто значно скорочується термін його служби.

Каністра для бензину, скріншот: YouTube
Каністра для бензину, скріншот: YouTube

Мобільний телефон та інша техніка. Використання телефону за межами діапазону, що рекомендується, від 0 до 35°C значно скорочує час роботи батареї, проте як тільки температура стабілізується, батарея повернеться в норму.

Музичні інструменти. На морозну ніч в автомобілях її краще не залишати, тому що холод призводить до їх стиснення. Вони можуть вийти з ладу, а якщо виготовлені з дерева, тоді ще й потріскатися.

Салон автівки. Фото: скриншот відео
Салон автівки. Фото: скриншот відео

Нагадаємо, що корисніші для здоров'я та допомагають схуднути: у чому різниця між зеленими та жовтими бананами

Раніше повідомлялося, що два продукти для схуднення: яка їжа допоможе у боротьбі з надмірною вагою

Також ідеальне картопляне пюре без грудочок за пару хвилин: чим замінити молоко - перевірені заправки