Деякі люди готові їсти макарони на сніданок, обід та вечерю. Це дійсно популярний гарнір, а готують його з різними соусами та до будь-яких основних страв, проте навіть у голові не вкладається, як макарони можуть поєднуватися з кавою.

Не варто поспішати з висновками, адже кава, як виявилося, може дуже знадобитися у приготуванні макаронів. Йдеться не про те, щоб додавати цей бадьорий компотент під час варіння гарніру, а для приготування соусу.

Макарони з томатним соусом, фото cookpad
Макарони з томатним соусом, фото cookpad

Найчастіше до макаронів готують соус саме на томатній пасті, а якщо ще попередньо обсмажити фарш – це верх гастрономічного задоволення. Завдяки йому простий гарнір стає повноцінною стравою.

Як приготувати соус з додаванням кави до макаронів

Для початку трохи потушкуйте на сковороді томатну пасту з оливковою олією. Додайте спеції та подрібнений часник.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Після цього заваріть натуральну мелену каву в турці, і не знімаючи томатний соус з вогню, додайте декілька ложок напою. Головне, щоб він був без кавової гущі.

Кава мелена, фото torbafood
Кава мелена, фото torbafood

Така маленька хитрість повністю розкриє смак томатного соусу і зробить його ще яскравішим, більш збалансованим і водночас ніжним.

Підійде і розчинна кава - приблизно чверть ложки порошку потрібно буде розчинити у невеликій кількості води. Але він може додати кислоти до вже досить насиченої томатної пасти.

Нагадаємо, лайфхак для ідеальної мами: ідеї швидких сніданків та спокійних ранків

Раніше ми писали, зимовий суп із холодця та буряку: невигадливий рецепт із того, що залишилося після свят