Стало відомо про те, чи можна водіям вживати такі ліки як корвалол перед тим, як сідати за кермо. До чого це може призвести раптово.

Справа в тому, що корвалол - седативний засіб, який призначається людям як заспокійливий і для лікування несправностей із серцем. Але, при цьому, у змісті є спирт, який може загрожувати планам сісти за кермо.

Корвалол \\ фото 5 канал
Корвалол \\ фото 5 канал

В одній краплі препарату міститься 0,009 етилового спирту, а в максимальній його денній дозі 1,38 г. Алкотестер здатний вловити його тільки у випадку, якщо пройти відразу після прийому. Однак фенобарбітал може загрожувати в рази сильніше, ніж спирт.

Сам собою корвалол не є забороненим препаратом, і купити його можна в будь-якій аптеці. Проте сам фенобарбітал у складі віднесено до переліку наркотичних або психотропних препаратів. Діє він пригнічуючи вашу нервову систему, і це призводить до наступних наслідків:

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Водiй. Фото: скрін youtube
Водiй. Фото: скрін youtube

  • Загальмованість;
  • Порушення координації;
  • Притуплені реакції;
  • Порушення мислення.

Крім того, в жодному разі не можна змішувати ці препарати, особливо якщо вам потрібно сідати за кермо.

"До складу корвалолу входить спирт, препарати валеріани і, що найгірше, — фенобарбітал. Це старе снодійне. Його сучасні клінічні випробування, зокрема за здатністю керувати транспортним засобом, не проводилися, як і визначення безпечної дози. Я просто не радив би його. вживати - ні за кермом, ні без нього. У крайньому випадку сідайте за кермо не менш як через вісім годин після останнього прийому" - фармацевт Олександр Лобінцев.

При цьому в інструкції до препарату немає прямої заборони на керування автомобілем, але є вказівка ​​утриматися від поїздок.

Вже бували у судовій практиці випадки через вміст наркотичних засобів в організмі після цього препарату. У водія забрали права, але так і не повернули.

Водії. Фото: Youtube
Водії. Фото: Youtube

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, що швидкість недійсна? Українським водіям нагадали про помилку копів із TruCAM

Раніше повідомлялося, що в Україні значно впав попит на ялинки через війну: який відсоток громадян не відмовився від святкової суєти

Також, власні контейнеровози на базі азіатських вантажних шасі: Україна почала виготовляти свою спецтехніку .