При постійних відключеннях світла без теплої води та опалення жити дуже важко. Особливо, коли у будинку чи квартирі живуть діти. Пропонуємо нашим читачам познайомитись із способами запуску котла без централізованого енергопостачання.

Про це стало відомо завдяки порадам одного українського блогера у мережі YouTube.

Якщо у вас є газовий котел, а електрику вимкнули, можна взяти простий автомобільний акумулятор і купити найдешевший перетворювач. Якщо казан при цьому видає помилку, то можна підключити ферорезонансний стабілізатор (старий, він є у багатьох людей) і підключити його до котла.

Так буде і гаряча вода у крані, і гарячі батареї. У такий спосіб ти навіть встигнеш зарядити від автомобільного прикурювача свій телефон чи повербанк.

Котел. Фото: скриншот youtube
Котел. Фото: скриншот youtube

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Як запустити котел без електрики

Для того, щоб запустити котел без електрики, придбайте маленький акумулятор. Він потрібний для того, щоб у момент втрати світла, він запалював газ автоматично.

У ньому стоїть двигун, який розганяє воду. Він зручний та має маленьке споживання. Достатньо буде мопедного акумулятора гелієвого, щоб підтримати тепло в будинку. Його потрібно просто підключити до котла та насолоджуватися теплом.

Котел. Фото: скриншот youtube
Котел. Фото: скриншот youtube

Як запустити котел без електрики за допомогою інвертора

Візьми інвертор, приєднай до автомобільного акумулятора і отримуй 220 В. У такий спосіб можна не тільки запустити котел, а й холодильник, зарядити телефон чи ноутбук. Інвертор дає заряд на 4-5 годин. Десь стільки часу його треба заряджати від електрики.

Нагадаємо, чим обробити морозильну камеру, щоб не утворювалася крига: простий засіб знайдеться у кожного в аптечці.

Раніше повідомлялося, як посилити сигнал роутера без додаткових вкладень – 3 основні правила.

Також, розріжте яйце ідеально навпіл, не пошкодивши жовток: цікава кулінарна хитрість.