Менше, ніж за тиждень усі ми відзначатимемо Новий рік і загадуватимемо одне бажання на всю країну.

Незмінним атрибутом святкової ночі є ялинка. Хтось уже давно "пізнав дзен" штучної лісової красуні, а хтось вважає за краще купити живу. Якщо ви відноситесь до другої категорії то знаєте, що в теплі ялинка починає обсипатися і голочки вимітаються з дому до літа. Але цього можна уникнути, і ми розповімо вам як.

Ялинка. Фото: кадр з відео
Ялинка. Фото: кадр з відео

Стандартна ялинка здатна простояти від 7 до 14 днів. Якщо людина хоче потримати її довше, необхідно купувати 29-30 грудня. Можна придбати і раніше, але є велика ймовірність, що з неї почнуть відпадати голки вже 31-го числа.

Одразу після покупки потрібно дати ялинці трохи постояти в теплі будинку, а вже потім можна встановлювати в заздалегідь обране місце. Якщо не дотримуватись цього правила, то гілки почнуть ламатися, а голки – обсипатися. Після 2 годин відтавання ялинка почне видавати свій чудовий запах, який наповнить всю оселю.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Новорічні ялинки, скріншот: YouTube
Новорічні ялинки, скріншот: YouTube

Найоптимальніша температура для ялинок

Як не дивно, але що холодніше, то краще. Якщо температура в приміщенні буде близько 0, то ялина зможе простояти 2-3 місяці, а якщо менше, то 2 тижні не протримається. Тому варто запам'ятати: прохолода для ялинки – це добре. Можна встановити дерево біля балкона і якомога частіше відчиняти двері, щоб ялинка "живилась" прохолодою з вулиці.

Як правильно доглядати новорічне дерево

Ялинки, як і решта дерев, не люблять сухість, тому її необхідно завжди поливати. Для цього варто купувати підставки, в які можна заливати воду. Також можна придбати ялинку в горщику, тоді за нею буде ще простіше стежити і поливати час від часу.

Новорічна ялинка, скріншот: Youtube
Новорічна ялинка, скріншот: Youtube

Нагадаємо, киян починають штрафувати за купівлю новорічних ялинок: як не потрапити на дерево "поза законом" чи смердючу сосну.

Раніше ми повідомляли, що гірлянда по спіралі та таємниці Чорного Кролика: як правильно прикрашати живу ялинку і що зробити, щоб вона довше не обсипалася.