Незважаючи на велику популярність штучних ялинок, багато українців вважають за краще встановлювати і прикрашати вдома живі дерева. Вони наповнюють будинок хвойним запахом, який упереміш з ароматом мандарин дарує неповторну новорічну атмосферу. Але щоб ялинка якомога довше радувала і не обсипалася, потрібно знати деякі нюанси. Про це пише pixelinform.

Так, купувати ялинку рекомендується не раніше ніж за тиждень до Нового року. Це гарантує, що дерево доживе до кінця новорічних свят та голки при цьому не посипляться, а хвоя не облисіє.

Новорічні ялинки, скріншот: YouTube
Новорічні ялинки, скріншот: YouTube

При виборі живої ялинки насамперед потрібно звернути увагу на колір голок – вони мають бути зеленими або блакитними, залежно від сорту. Якщо ялинка починає жовтіти, то від неї краще відмовитись і пошукати в іншому місці. Про свіжість дерева може свідчити смолистий і вкритий іграми стовбур. Його товщина має бути не менше 5-6 сантиментів, якщо менше, то дерево боліло і довго не простоїть. Також варто звернути увагу на місце зрізу: якщо з'явилася темна облямівка, дерево було зрізане давно.

Після покупки ялинки її не варто одразу встановлювати та вбирати. Рекомендується витримати дерево в помірній прохолоді для акліматизації, наприклад, на заскленому балконі або в під'їзді. Різкий перепад температур може призвести до обсипання голок у перший день.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Новорічна ялинка, скріншот: Youtube
Новорічна ялинка, скріншот: Youtube

Дуже допоможе продовжити "життя" ялинки, якщо поставити її в ємність з вологим піском або іншим пухким матеріалом, що утримує воду і щодня зрошувати з пульверизатора. Ставити дерево краще подалі від опалювальних приладів, а також прикрашати світлодіодними гірляндами, які менше нагріваються, що і не так сильно позначається на хвої.

Раніше портал Знай повідомляв, як зробити з новорічної ялинки надійний форт, непробивний для кота: 3 елементарні поради.

Також наш портал інформував, як вибрати штучну ялинку, щоб була безпечною та без запаху: поради, які можуть уберегти здоров'я.

Крім того, ми писали, скільки українцям доведеться віддати за ялинку на Новий рік: ціни стартують від 550 гривень.