У цей непростий час найголовніші пристрої, які допомагають жити сучасній цивілізації, повинні отримувати підзарядку. Після ракетного обстрілу російських окупантів в Україні є м'яко кажучи проблеми зі світлом. Однак, якщо вдома немає електрики, а телефон розрядився, не варто одразу впадати в апатію – є вихід.

Пропонуємо нашим читачам познайомитися з лайфхаками про те, як зарядити телефон без електрики та залишатися на зв'язку.

Зарядка для телефона, фото: Знай.ua
Зарядка для телефона, фото: Знай.ua

Павербанк – з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну багато людей намагаються тримати павербанки у зарядженому стані. Це найпростіший і найшвидший спосіб зарядити гаджет.

Велосипедний генератор – мініатюрний генератор знаходиться в колесі велосипеда. Акумулятор заряджається від руху велосипеда. Таким чином, його можна зняти і взяти з собою бомбосховища або у підвал.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Машина – якщо у тебе чи твоїх сусідів є автомобіль, зарядити батарею буде простіше простого! Адже автомобільні зарядки мають кожен власник машини.

Від ноутбука - якщо у тебе є вдома заряджений ноутбук і кабель USB, то зарядити гаджет теж не важко. Підключи телефон до ноутбука за допомогою шнура. Це не швидкий процес, але на найважливіші дії заряду вистачить.

Українці, скріншот: YouTube
Українці, скріншот: YouTube

Від колонки – якщо вдома є потужна колонка, підключи її кабелем до телефону. Пам'ятай, що цей метод теж не здатний зарядити телефон на тривалий час.

Як не можна заряджати телефон, якщо немає електрики

Якщо не хочеш зіпсувати батарею у своєму гаджеті, то всі народні методи, пов'язані з його нагріванням, можеш забути.

В інтернеті можна зустріти різні способи: від зарядки телефону лимоном, що розрізає, до натирання батареї про джинси. Є навіть відео, коли нагрівають лезо ножа та на нього кладуть акумулятор. Підвищивши температуру акумулятора, можна дати йому кілька відсотків заряду. Можливо, навіть буде шанс зателефонувати комусь або надіслати повідомлення. Однак метод приведе в непридатність батарею - вона перегріється та згорить.

Якщо у тебе взагалі немає заряду, а підключитися до павербанку або машинного генератора немає можливості, спробуй звести всі активності на телефоні до мінімуму: вимкни на телефоні інтернет та блютуз. Саме вони забирають найбільше енергії на гаджеті; зроби яскравість на екрані мінімальною; усі непотрібні програми закрий; вимкни телефон, якщо не очікуєш на терміновий дзвінок.

Нагадаємо, як навести чистоту за допомогою мінеральної води: впорається не гірше за хімію.

Раніше повідомлялося, очистити духовку від жиру за 5 хвилин можливо: спосіб, завдяки якому вона блищатиме.

Також, укутайте шию та заклейте вікна: британка навчила українців жити з холодними батареями.