Японським науковцям вдалося розшифрувати загадкові зображення на плато Наска.

Лише в ХХ столітті помітили малюнки на пустельному плато, коли над регіоном з'явилися перші літаки. Вік цих зображень і призначення вченим не вдалося визначити досі. Одні кажуть, що це були ритуальні візерунки, інші впевнені, що вони з’явились в регіоні до приходу інків в XII столітті і могли бути деталями астрономічного календаря.

Фахівці продовжують досліджувати територію, адже єдиної думки щодо сенсу і походження зображень немає.

Нову масштабну наукову роботу провели вчені відразу декількох японських вузів - Інституту орнітології в Ямасине, Університету Хоккайдо і Університету Ямагата.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Дослідники змогли визначити, що деякі фігури належать пернатим, що перебуває в даний час у віддалених регіонах Перу. При цьому інші малюнки, на яких, як вважалося спочатку, зображені фламінго і кондори, не підтвердили класифікацію, заявлену раніше. Ще одна цікава деталь, ідентифіковані птиці найчастіше живуть у тих частинах країни, де взагалі немає геогліфи.

Археологи
Археологи
Warwickshire County Council

Дослідники впевнені, що стародавні народи Перу залучали екзотичні види, яких не було у місцях проживання творців фігур. При цьому птахи, які так і залишаються не ідентифікованими, на думку вчених, могли мешкати на території країни в далекому минулому. На даний момент фахівцям вдалося розшифрувати 30 видів тварин і предметів на плато Наска, а також кілька сотень ліній і фігур.

Нагадаємо, що в рік Білого Пацюка 2020: топ знаків Зодіаку, які ризикують втратити все.

Як повідомляв портал Знай.ua, львів'яни поспішають зробити покупки перед Різдвом - черги за м'ясними виробами на Привокзальному ринку буквально кілометрові і нагадують черзі за ковбасою в Радянському союзі.

Також портал Знай.ua писав, що у складі улюбленого продукту українців виявили небезпечні речовини. Журналісти з'ясували, з чого насправді зроблені сосиски, ковбаси і пельмені, які продаються на прилавках магазинів.