Орден тамплієрів дійсно існував і був одним з багатьох релігійних орденів. Його історія оточена безліччю таємниць і теорій змов.

Ми розповімо 10 цікавих фактів про воїнів Христа і Храму Соломона, як називали себе самі тамплієри.

Орден тамплієрів налічував близько 20 000 чоловік

Така величезна кількість була лише на піку їх існування. Більшість з членів ордену були воїнами, інші виконували обов'язки медиків або стежили за різними фінансовими питаннями.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Всі тамплієри підпорядковувались Верховному магістру, який приймав всі найбільш важливі рішення, правда він був зобов'язаний радитися зі своїм штабом, який входив сенешаль, його заступник, маршал та інші помічники.

Не кожен гідний стати тамплієром

Щоб стати членом ордену, людина спочатку повинна була заслужити увагу і довіру кого-небудь з командування тамплієрів. Крім того, вимоги, які висувалися до чинних членів ордену щодо їх способу життя і поведінки, були дуже суворими.

Уніформа

Кожен член ордену міг носити білу туніку з червоним хрестом, яка була одним з найбільш впізнаваних символів. Білий колір символізував непорочність лицаря, а криваво-червоний хрест означав готовність померти в бою, не втративши гідності.

Винайшли банки

Саме тамплієри винайшли метод захисту фінансів, якими користуються всі сучасні банківські системи. Лицарі створили систему, при якій всі, хто їде на Святу Землю можуть внести будь-які цінності в одне з місцевих відділень Храмовників. Їм в обмін видавалася грамота, яку потім можна було обміняти в будь-якому іншому відділенні Тамплієрів в Святій Землі у відповідності з вартістю товарів в золоті або в еквіваленті дорогоцінного металу.

Прикрасили Європу безліччю будівель

Лицарі побудували величезну кількість замків, укріплень та інших будівель по всьому європейському континенту. Їх мета була в тому, щоб надати прочанам безпечний прохід до Святої землі. Відомі приклади збережених будівель, побудованих тамплієрами: церква Темпл у Лондоні і монастир Конвенту-де-Кришту в Португалії.

Печатка тамплієрів

На традиційній печатці тамплієрів зображені два лицаря на одному коні, що є символом обітниці бідності, яка принесена при вступі до ордену. Друк тамплієрів використовувалася замість підпису для скріплення угод і посвідчення автентичності документів.

Аскетичне життя

Від членів ордену очікувалося прояв благочестя і смирення у всіх сферах їх життя. Наприклад, тамплієрам призначалася обітниця безшлюбності і їм заборонялося мати стосунки з жінками.

Стан ордена

Більшість тамплієрів, вмираючи, залишали все своє нажите майно і землі ордену. Враховуючи, що більшість з лицарів-тамплієрів зуміли за життя побудувати цілі замки, перед своїм розпадом орден володів неймовірним багатством.

Нагадаємо, кроляча нора виявилася входом у таємничий підземний храм тамплієрів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", розкрито секрет довголіття тамплієрів. В епоху Високого Середньовіччя члени лицарського Ордену тамплієрів нерідко долали 70-річний рубіж.

Також "Знай.uа" писав, скарби тамплієрів заховані в Україні. Саме в Україні одна самотня вежа зберігає таємниці своїх перших господарів – тамплієрів.