Таємні суспільства існують навколо нас протягом століть. Однак, більшість цілей, принципів і статутів таємних товариств дійшли до нас в неспотвореному вигляді.

Ми розповімо про 6 найзагадковіших і могутніх організацій.

Тамплієри

Більшість експертів вважають, що тамплієри відновили в Єрусалимі Ковчег і забрали його в Європу. Інші впевнені, що вони знайшли Святий Грааль.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Елітні воїни цього лицарського ордена, заснованого ще в Середньовіччі, стояли на захисті християнських прочан, які подорожували в Єрусалим. Під час хрестових походів вони знищили тисячі безневинних мусульман.

У підсумку вони виступили проти влади Ватикану, який звинуватив їх у єресі. Папські війська вислідили і вбили тамплієрів на початку 14 століття. Сьогодні їх нащадки входять в орден Підв'язки, яким керує не хто інший, як принц Чарльз, спадкоємець британського трону.

Масони

Масонська ложа – одне з найбільш відомих і суперечливих товариств у світовій історії.

За офіційною інформацією, масонська ложа з'явилася в 1717 році. Однак, є непрямі свідчення, що суспільство існувало ще в 14 столітті. На сьогоднішній день у світі налічується близько 5 мільйонів членів ордену.

За різними відомостями, масонами були: Уїнстон Черчілль, Генрі Форд, Бенджамін Франклін, Марк Твен і багато інших "сильних світу цього". Чотирнадцять американських президентів теж були членами цього товариства, зокрема Теодор Рузвельт, Гаррі Трумен і Джеральд Форд.

Більшість звинувачують масонів в окультизмі і всесвітній змові.

Ілюмінати

Найнебезпечніше таємне товариство усіх часів. У 1774 році товариство ілюмінатів заснував німецький філософ Адам Вайсгаупт, який закликав до вільного суспільства з рівними правами. Але все це було димовою завісою.

Насправді це темне товариство мало на меті знищити всі уряди і релігії. А досягти цього планували, змушуючи маси розділитися на протилежні політичні, соціальні та економічні табору. Схожі на ті, які зараз роз'єднують світ.

Людська чутка приписує їм розпалювання Французької і Жовтневої революції в Росії. Також, є чутки, що ілюмінати створили США. У різний час учасниками ордена називали Гете, Фердинанда Брауншвейгського, Вінстона Черчілля, Барака Обамау, сім'ю Буш та інших відомих персон.

Сліди їхні впливи можна побачити в численних конфліктах протягом останніх 200 років.

Череп і кістки

Одне з найстаріших студентських таємних товариств США.

Виникло воно в 1832 році з подання секретаря Єльського університету Вільяма Рассела, який вирішив разом з 14 однодумцями створити таємне братство.

У свій клуб вони брали тільки вихідців з американської аристократії, англо-саксонського походження і протестантського віросповідання.

За чутками, в наші дні обов'язковою умовою вступу є лише те, що кандидат повинен бути лідером свого кампусу.

У суспільстві складалися президенти США, сенатори, судді Верховного суду, через що його стали вважати якоюсь підпільною групою, яка об'єднує політичну еліту.

Суспільство Тулі

Одне з найбільш відомих німецьких окультних товариств.

Тулі – міфічна земля, де знаходяться витоки арійської раси. За легендами, вона існувала в районі Північного Полюса. Її-то і шукали послідовники суспільства.

Це товариство було створено після закінчення Першої Світової війни. Ідея "клубу" співзвучна з ідеєю Третього рейху – вищість арійської раси.

Це не дивно, адже з часом, з подачі цього товариства була створена Німецька робоча партія. Пізніше вона перетворилася в Націонал-соціалістичну партію, яка породила нацизм.

Є версії, що його членами були Рудольф Гесс, Артур Розенберг і Адольф Гітлер.

Більдерберзький клуб

Таємний клуб, що отримав своє ім'я від назви готелю "Бильдерберг" (Нідерланди), де пройшло перше засідання у 1954 році.

За чутками, в клуб входять представники королівських родин Іспанії, Нідерландів, європейські та американські магнати, представники найбільших світових корпорацій.

Потрапити в цей елітний клуб можна лише, отримавши запрошення.

Спочатку він створювався в цілях боротьби з широким розповсюдженням американської культури в європейських країнах.

Тепер же вважається, що на зустрічах Більдербергського клубу, впливові люди (президенти деяких країн, прем'єр-міністри, посли, керівники) можуть ближче познайомитися один з одним і обговорити спільні питання в неформальній обстановці.

Оскільки, клуб є суворо конфіденційним, а збори його учасників проходять в умовах підвищеної охорони – ідеї про всесвітню змову, щодо Більдербергського клубу звучать постійно.

Нагадаємо, ці манускрипти вчені не можуть прочитати донині.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ці книги середньовіччя, що вселяють страх і жах сучасним вченим, написані самим дияволом.

Також "Знай.uа" писав, кому насправді служить Ватикан.