Про велике кохання султана Османської імперії Сулеймана Прекрасного до Роксолани-Хюррем написано багато творів, які основані на історичних фактах - листах та інших архівних документах.

Однак, ніяке коханя не відміняло існування гарему. Султан був вірним Хюррем, але лише коли не ходив у військові походи. На випадок таких у падишаха був спеціальний похідний гарем.

Вирушаючи на завоювання нових земель, султан брав з собою кілька наложниць. Їх після повернення додому відправляли в Старий Палац або ж видавали заміж.

Дітей від таких наложниць у Султана не було. Для цього старалися євнухи і лікарі, які або відбирали безплідних молодих жінок для такої справи, або ж дівчатам з собою давали спеціальне зілля, яке не дозволяло завагітніти.

Хюррем до таких наложниць ставилася спокійно. Вона ж бо розуміла, що похід може затягнутися на кілька років і чоловікові без жінки буде погано.

Роксолана-Хюррем

Та даючи свою згоду на розгульне життя чоловіка в період військових походів, у Роксолани була лише одна умова - ні одна з наложниць при поверненні до Стамбулу не повинна була залишитися в палаці. І Сулейман цю примху дружини виконував.

Самі ж "похідні" наложниці були раді потрапити в такий тимчасовий гарем. Адже там з ними добре поводилися, їх захищали, а після повернення додому не лише допомагали влаштувати особисте життя, але й виплачували величезну винагороду.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Нагадаємо, свідчення інтимного життя султанів збереглися в архівах Османської імперії.

Як повідомляв портал Знай.ua, знайдено невідомий лист Роксолани до Сулеймана

Також Знай.ua писав, Олександра Шутко, автор досліджень "Роксолана: міфи і реалії" і "Листи Роксолани: любов і дипломатія", розповіла, яким було життя в султанському гаремі.