Індіанці хопі відомі більше, ніж будь-яке інше плем'я в Північній Америці. Вони тисячі років жили на території штату Арізона. При чому практично на безплідних і пустельних землях. Але, як свідчать легенди цих стародавніх індійців, сюди направили їх Боги.

У спадок від хопі людству дісталося кілька кам'яних комплексів, так звані пуебло, незвичайна мова, схожа на ацтекську, таємничі кам'яні таблички і неймовірні легенди.

Серед дослідників аномальних явищ хопі відомі насамперед завдяки своїм кам'яним табличкам, на яких нібито міститися передбачення майбутнього.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень
Показати ще

Однак, найбільш інтригуюче у культурі хопі – легенда про Людей-мурах, які двічі рятували індіанців під час Руйнувань світу.

Так відомо, що перше руйнування — це якась дуже масштабна космічна подія, сильний коронарний викид або падіння великого астероїда. Друге сталося через навалу льоду, можливо, сталося через зміну полюсів. Під час цих двох катастроф Люди-мурахи сховали народ хопі у своїх підземних печерах і надали їм їжу і воду.

У цих легендах Люди-Мурахи постають як щедрий і працьовитий народ, який також навчив хопі секретів довгого зберігання їжі без її псування.

Цікаво, що на давніх петрогліфах не тільки у хопі, але й по всьому світу, і зокрема на цьому з Північної Африки, часто можна зустріти зображення незвичайних істот з вусиками - ріжками - антенами на головах. Вважається, що це зображення шаманів в костюмах, але можливо це зображення комахоподібних людей?

Також Люди-мурахи мають якийсь зв'язок із сузір'ям Оріона. Це сузір'я найяскравіше видно в зимовий період, коли мурахи перебувають у сплячці. І в лютому місяці, коли воно яскравіше всього на небі, в церемоніальному житло ківа влаштовувалася священна церемонія з танцями під назвою Powamu.

Церемонія присвячена богу з ім'ям Ану Сином, який давним-давно навчив хопі вирощувати боби і врятував їх від голоду. При цьому є цікавий збіг з тим, що є вавілонський бог з таким же ім'ям Ану і що "мураха" на мові хопі також зветься словом "Ану".

А словосполучення "ану-наки" з мови хопі перекладається як "друзі мурахи", дивно схоже на шумерське слово "Аннунаки", яке позначає істот, які прилетіли на Землю з небес. Навряд чи це звичайний збіг.

І ще один цікавий факт, національна жіноча зачіска індіанців хопі теж для деяких дослідників є зв'язком з Людьми-мурахами. Ніби вона символізує вусики мурах.

Нагадаємо, як дівчина із стародавнього індіанського племені стала моделью.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені вперше в історії розшифрували написи, виявлені в печерах черокі.

Також "Знай.uа" писав, як виглядали справжні індіанці. Режисер Пол Ратнер захоплюється корінними народами Північної Америки та вивчає їхнє життя.