Незважаючи на 90-річний проміжок між подіями містики запевняють, що загибель групи Дятлова буквально повторює історію з бригантиною в Атлантичному океані.

Нагадаємо, у 1872 році у 400 милях від Гібралтару члени екіпажу корабля "Деї Грація" виявили судно "Марія Целеста" без єдиної людини на борту. Пізніше вітрильник нарекли "кораблем-примарою". Відомо, що він вийшов з порту Нью-Йорка 5 листопада 1872 року і віз в італійську Геную 1701 бочку спирту.

Так фахівці відзначають, щонайменше, 6 вагомих збігів.

Десять нещасних

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Крім капітана Бенджаміна Бріггса, його дружини і дворічної доньки Софії, на борту Марія Целеста перебувало сім осіб. Разом 10 членів екіпажу.

Через безліч років, десять студентів, включаючи керівника групи пятикурсника Ігоря Дятлова, вирушили на лижах в Північноуральські гори.

Жіноча стать

І в першій, і в другій трагедії з 10 осіб було 2 особини жіночої статі. Єдине, на кораблі-привиді була мати з 2-х річною дитиною, а на перевалі Дятлова це були дві дівчини студентки.

Місяць по тому

Як і намет дятловців, бригантину помітили через майже місяць. Чи То 4, чи то 5 грудня. На "Марії Целесті", яка йшла назустріч брига, нікого не було - ні живих, ні мертвих.

Приблизно через місяць – 25-26 лютого - намет знайшла пошукова група. Ні живих, ні мертвих у ній не було. Група Дятлова вирушила в дорогу 23 січня 1959.

Загальна загадка і набір таємниць

Головна загальна загадка, яка ріднить дві історії: що змусило людей в одному випадку покинути намет, а в іншому - вітрильник?

Туристи залишали своє пристанище спішно і практично одночасно: згідно з офіційними документами, вони йшли від наметів організованою групою. Про це свідчать сліди на снігу і загадкові розрізи тканини, розташовані в місцях, де розташовувалися голови туристів під час сну.

Так само раптово й поспішно покинули корабель члени екіпажу: передбачається, що щось непереборне змусило їх стрибнути в шлюпку і сховатися в невідомому напрямку.

Дослідники не виявили на "Марії Целесті" значних пошкоджень: більше того, в каюті капітана знайшли скриньку з коштовностями і велику суму грошей. Поруч розташовувалася швейна машинка, на якій лежала незакінчена вишивка і маслянка — у разі шторму вона неодмінно впала б. На підлозі валялися тільки іграшки доньки капітана.

Не кримінал

Прокуратура не знайшла нічого кримінального в трагедії на перевалі Дятлова. Найбільш вірогідними відомство вважають три версії. Всі природні: лавина, "снігова дошка" - такий твердий наст, який міг сповзти зі схилу гори, і ураган. Але альтернативних гіпотез незрівнянно більше.

Слідство у справі про зникнення людей з бригантини йшло більше трьох місяців. Його вела спеціальна комісія Британського адміралтейства за сприяння Скотленд-Ярду. Судно в цей час знаходилося на британській території - у Гібралтарі, куди його привели матроси з "Деї Грації". Таємницю слідчі так і не змогли розкрити.

Надприродне

Перевал Дятлова: вплив психотронної зброї, і вибухнула ракета, інфразвук. Автори деяких версій звинувачують у загибелі туристів снігових людей, мансі і прибульців з космосу.

Марія Целеста: інопланетяни-викрадачі, інфразвук, який вселяє панічний жах, русалки, гігантські восьминоги, кальмари і морські змії.

Нагадаємо, працівники прокуратури відтворили обставини загибелі групи Дятлова під час недавнього експерименту.

Як повідомляв портал "Знай.uа", виявили випадковий фрагмент відео, на якому можна розгледіти дивну аномалію на перевалі Дятлова.

Також "Знай.uа" писав, що насправді сталося з дівчиною з групи Дятлова.