У кожному місті існують місця, де відбуваються дивні, незрозумілі і часом страшні речі. І у кожного такого місця є своя історія.

Закинута лабораторія

Здається, що в одну мить з лабораторії зникли всі вчені, залишивши безліч колб, документів, проектів, хімікати, скелети звірів у клітках і навіть… людський череп. Це мабуть одне з наймоторошніших місць неподалік Протасового Яру.

Судячи з документів, знайдених в лабораторії, тут вивчали смертельні інфекційні захворювання. Очевидно, що щось пішло не так... досі навіть індустріальні сталкери побоюються цього об'єкта і гуляють коридорами покинутої лабораторії з великим страхом.

Популярні новини зараз
Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Будинок вдови, що плаче

Від однієї тільки назви спиною пробігають мурашки. Як свідчить легенда, подружжя Груня і Товій Апштейни кохали один одного до нестями, але чоловік зліг від хвороби і помер. Жінка довго горювала, а після почало довго стояти біля вікна і розмовляти з темрявою.

Перед своєю смертю Груня Апштейн заповідала причепити її лик до фасаду будинку.

"Раптом, — говорила вона, — Товій не дізнається, що я померла, буде чекати мене біля будинку і вирішить, ніби я про нього забула?".

Завдяки неймовірно витонченій роботи скульптора дощ стікає обличчем вдови, як справжні сльози. Ходять чутки, що тихої ночі під дахом можна розрізнити ледь чутний шепіт закоханої пари, якщо вміти слухати звичайно.

Північний міст

Досвідчені водії намагаються об'їжджати і відкрито називають його "Чортовим" на цьому мосту не раз траплялися ДТП з летальним результатом.

Після ДТП водії найчастіше розповідають дві історії: про несподівану втому, мікросон і про величезного білого собаку, який перебігає дорогу перед машиною, після чого безслідно зникає.

Відомо, що тоді в 60-ті роки Лівий берег активно забудовувався і виникла необхідність у новому мосту, довелося зрівняти з землею кладовище на території нинішнього парку Дружби Народів.

Київська телевежа

Тут було зруйноване старовинне єврейське кладовище. Навколо телевежі завжди сиро і прохолодно, а багато жителів цих місць згадують про жінку в чорному, яка ходить навколо будови, розшукуючи сина.

В коридорах будівлі телецентру часто розгублюються навіть досвідчені співробітники. Деякі бачать дивні мовчазні силуети.

Проспект Перемоги

Ні містичних, ні логічних пояснень поки не знайшлося, але це ще одне аварійно небезпечне місце Києва. Однак, "нехорошою" ділянкою вважається лише відрізок з 64 по 142 будинок. Саме тут трапляються найстрашніші аварії з летальним результатом. Так, навпроти будинку №82 загинув у ДТП відомий український ведучий Ігор Пелих.

Пішохідний міст

Цей міст став останнім притулком для багатьох самогубців. Причому і тут не обійшлося без містики: під найвищою точкою мосту знаходиться суводь ― річковий вир, з якого важко вибратися, навіть якщо пірнув вдало.

Нагадаємо, найбільш містичні місця України, де можна знімати фільми жахів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", на території України можна відшукати неймовірну кількість місць, оповитих страшними міфами і неймовірними легендами. Одне з таких місць озеро Берестувате.

Також "Знай.uа" писав, 13 найстрашніших місць на планеті. Це покинуті будинки, кладовища, замки, готелі, острови, які мають таємничу історію.