Всесвітній потоп не обійшов стороною і величні прадавні єгипетські піраміди. Як стверджують дослідники, великі піраміди Єгипту могли бути затоплені при Всесвітньому потопі, і вся область Гізи в якийсь момент опинилася під водою.

Варто зазначити, що останнім часом дослідники знаходять все більше доказів своєї теорії.

Так, до прикладу, мова може йти про дивне місцезнаходження Великої піраміди, адже вона обернена до географічної півночі Землі, а похибка при цьому дорівнює 0,016 градуси.

Спеціалісти зробили висновок, що така точна установка вимагає не тільки компаса, але і знань з астрономії: швидше за все, стародавні єгиптяни орієнтувалися на сузір’я Оріона, однак лише за допомогою якісного астрономічного пристосування.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Також існує теорія, згідно з якою об’єкти і зовсім були зведені не єгиптянами.

Аналіз причин ерозії, яку легко можна розгледіти на пірамідах, показав: об’єкти могли намокнути під час Всесвітнього потопу, потім в умовах жаркого клімату камінь почав пересихати і тріснув. Саме тому знаменитий історичний пам’ятник позбувся носа, підсумували вчені.

Всесвітній потоп — легендарна історія знищення першого світу та людства Богом через сорокаденний дощ, розлив рік чи то велику хвилю і затоплення всієї землі водою. Історія потопу відображена в історіях і легендах більшості культур світу.

Варто відзначити, що пошуки слідів "Всесвітнього потопу" робилися і раніше, і існують докази, що він дійсно стався.

У вчених немає єдиної думки, як це сталося. Одні вірять у поступове підвищення рівня води, інші дотримуються моделі раптового, різкого затоплення. Вважається, що другий сценарій міг стати основою для легенд про Всесвітній потоп, які потім знайшли відображення в біблійних текстах.

Нагадаємо, італійські дослідники зробили сенсаційне відкриття визначивши, що кинджал з саркофага єгипетського фараона Тутанхамона зроблений з матеріалу неземного походження.

Як повідомляв портал "Знай.uа", британський археолог з Університету Арізони Ніколас Рівз заявив, що знайшов місце останнього пристановища давньоєгипетської красуні. На його думку, гробниця Нефертіті знаходиться поруч з тим місцем, де знайшли мумію Тутанхамона.

Також "Знай.uа" писав, єгипетський фараон Рамзес II Великий отримав паспорт через тисячу років після власної смерті в 1974 році. І все через своєрідні закони Франції.