Згідно з давньою китайською легендою, більше ста пірамід, побудованих в цій країні, свідчать про відвідування нашої планети прибульцями з інших світів. Фантастичний міф продовжує існувати і в наші дні.

Однак, італійський вчений і археоастроном Джуліо Мальї (Giulio Magli) прийшов до висновку, що розташування курганних поховань (пірамід Древнього Китаю, в яких були поховані імператори, пов'язана з Північним полюсом світу, де в даний час знаходиться альфа Малої Ведмедиці.

Він зазначив, що сторони пірамід, побудованих в різний час, орієнтовані по-різному, чому причиною прецесія земної осі. Про це повідомляє видання Science Alert.

Мальї розділив курганні гробниці на два основних класи. Одні відхилялися від лінії північ-південь менш ніж на один градус, інші — на 8-14 градусів. На думку вченого, причиною такої розбіжності є прецесія, коли земна вісь змінює свій напрям в просторі, в результаті чого в полюсах світу виявляються різні зірки. Кілька тисяч років тому у Північному полюсі світу перебувала не альфа Малої Ведмедиці (звана Полярною зіркою), а інша полярна зірка — Кохаб або бета Малої Ведмедиці.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Для деяких китайських правителів, включаючи Цинь Шихуанді, сувора орієнтація курганних гробниць по сторонах світу була символом величі. Для цього будівельники пірамід використовували розташування Сонця і сузір'їв, щоб знайти напрям на Південний полюс світу — точку небесної сфери, навколо якої відбувається добове обертання зірок.

У Шихуанді, який правив з 246 по 210 рік до нашої ери, розташування гробниці збігалося з лінією північ-південь. У імператора Гао-цзу (правив у 202-195 роках до нашої ери) піраміда відхилялася на кілька градусів.

На думку астрофізика, деякі імператори вирішили не розташовувати піраміди в напрямку півдня, а продемонструвати зв'язок з Кохабом , який вже йшов з Північного полюса світу, який довгий час вважався символом імператорської влади.

Нагадаємо, під час розкопок стародавньої гробниці дослідникам вдалося виявити копію Теракотової армії в мініатюрі.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ці факти про Велику Китайську стіну дійсно цікаво дізнатися.

Також "Знай.uа" писав, вчені розкрили таємницю зникнення стародавньої цивілізації Саньсиндуй.