Абсолютно випадково в провінції Цзянсу на сході Китаю при будівництві нової дороги робітники натрапили на дивний великий об'єкт. Сумніви у природному походженні артефакту пропали відразу, об'єкт мав рівні краї і був предметом, явно створеним людиною.

Незабаром на місце, де знайшли невідомий артефакт, прибули історики, які визначили, що вік коробки становить кілька тисяч років, що в кілька разів перевершує вік самого міста.

Місце на будівництві тут же посилили загоном поліції. Цілу добу робітники під чуйним керівництвом схвильованих вчених обкопували коробку по периметру.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Артефакт помалу набував чіткі обриси. Зрештою археологи здогадалися, що перед ними справжня стародавня гробниця.

З найбільшою обережністю герметичний саркофаг підняли на поверхню. Дослідники ще не знали, що чекає їх всередині!

Кілька верхніх шарів виглядали як вимочений в якійсь рідини шовк. А під ними ховалася стародавня китайська мумія — радіовуглецевий аналіз показав, що їй вже 700 років.

Коштовності і сам спосіб поховання допомогли вченим встановити, що жінка належала до знаті. На думку фахівців, поховання відноситься до часів династії Мін (тобто до періоду з 1368 по 1644 рр.)

Під час огляду виявили мумії співробітники музею Тайчжоу знайшли безліч похоронних приналежностей, включаючи кільце з нефритом, срібну шпильку для волосся та більше двадцяти бавовняних лоскутов.

Тіло збереглося чудово. Риси обличчя, одяг, взуття — як це не згнило за сім століть археологи поки не розуміють.

У мумії повністю цілий шкірний покрив, чітко помітні риси обличчя, і навіть є волосся, брови і вії.

Одяг і взуття прекрасно збереглися.

Втім, ажіотаж навколо знахідки швидко спав. Все ж, Китаю вже кілька тисяч років, і подібні артефакти час від часу спливають по всій країні.

Це вже четверте стародавнє поховання, виявлене в провінції Цзянсу. У 1970-их роках вчені знайшли тут могилу знатної жінки, похованої більше 2000 років тому.

Нагадаємо, дослідники Китаю повідали світу про неймовірну знахідку. В озері Фушиан Ху були знайдені будови далекого минулого.

Як повідомляв портал "Знай.uа", під час масштабних розкопок в Китаї археологи виявили залишки древніх споруд, які могли бути частиною Великої Китайської стіни.

Також "Знай.uа" писав, при розкопках стародавнього кладовища в провінції Хебей археологи натрапили на неймовірну позолочену колісницю.