Нещодавно ЗМІ повідомили про нову знахідку румунських археологів, за якою послідував ряд аномальних подій, на одному відрізку траси за 300 км від Бухареста. Дорога, на якій не діють закони фізики. Як повідомляють румунські журналісти тут речі рухаються верх по схилах.

Що стосується самого скарбу, про нього повідомили не багато. Лише, те, що археологами було знайдено приблизно 2000 срібних монет епохи римського імператора Траяна.

Щось змусило римлян позбутися безцінного вантажу і в наші дні це викликає безліч питань, більшість яких так і залишається без відповіді.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Відомо, як професійні археологи, так і копачі-любителі протягом багатьох років ведуть пошук дакійських скарбів. Великою удачею серед них вважається знайти золоту монету періоду правління царя Косона (перша половина I століття до н. е..) - косонь. Вартість такої монети на нумізматичному ринку може досягати декількох тисяч євро. Всього досі тут було знайдено близько 2 тисяч косонів.

Проте заповітна мрія шукачів скарбів - знайти золото дакійського царя Децебала. Згідно з легендою, в останні дні свого царювання він повернув русло одній з карпатських річок і закопав на дні свої незліченні скарби. Потім Децебал повернув течію на місце і вбив слуг, які допомагали йому, щоб вони не проговорилися.

Барельєф на колоні Траяна в Римі, що зображає перевезення дакійських скарбів.

Між тим, історичні джерела свідчать, що римський імператор Траян, що переміг Децебала у II столітті н. е.., вивіз з Дакії 165,5 тонни золота і 331 тонни срібла. Про це свідчить також один з барельєфів на колоні Траяна в Римі, що зображає перевезення дакійських скарбів.

Нагадаємо, вчені з Великобританії нарешті змогли розгадати загадку малюнків, які були виявлені в печері Ласко на території сучасної Франції. У повідомленні наголошується, що над дослідженням працювали представники Кентського і Единбурзького університетів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", в Єрусалимі під час розкопок археологи виявили дуже рідкісну кам'яну гирку біблійного періоду, на якій на івриті написано слово "бека".

Також "Знай.uа" писав, українські археологи зробили гучну заяву про знахідку світового рівня. На Пороссі були виявлені поховання балтійських племен з часів Київської Русі. Знахідка свідчить про ненасильницькі переселення цих народів на давньоруські землі.