Ім'я Амелії Ерхарт назавжди вписалося в історію. Вона перша льотчиця, якій вдалося самотужки перелетіти через Атлантичний океан, вона удостоїлася Хреста Льотних Заслуг за цей переліт. Ергарт заробила безліч інших нагород і написала кілька книг, які стали бестселерами. Вона зіграла важливу роль у формуванні "Дев'яносто дев'яти", міжнародної організації жінок-пілотів.

Так 11 січня 1935 року американка Амелія Мері Ергарт почала переліт через Тихий океан. Вона самостійно подолала відстань від Гавайських островів до Окленда, штат Каліфорнія. Тривалість перельоту склала 18 годин 16 хвилин.

Намагаючись здійснити такий одиночний переліт загинуло настільки багато пілотів, що такі спроби в кінцевому підсумку були заборонені спеціальним рішенням уряду США.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Ергарт добилася для себе спеціального дозволу, щоб знову зробити спробу.

Коли Мері вдалося зробити неймовірне, на аеродромі в Каліфорнії її чекала юрба з 18 тисяч осіб, яка привітала її з перемогою. Президент США Франклін Рузвельт надіслав льотчиці вітальну телеграму: "Вітаю! - Ви перемогли знову".

Пізніше вона стала близькою до президентської сім'ї і здійснювала нічні польоти над Вашингтоном з дружиною президента Елеонорою Рузвельт.

Перша леді мріяла навчитися самостійно керувати літаком, і Ергарт давала їй приватні уроки. Вони стали подругами, адже обидві любили все незвідане - нові місця, нові області діяльності, нових людей.

Вже за життя Амелія Ергарт стала легендою. Жінка-пілот була популярнішою і впливовішою, ніж будь-яка голлівудська кінозірка. Вона довела, що жінки на рівних можуть конкурувати з чоловіками, навіть в таких небезпечних і передових галузях, як авіація.

Далі послідували рекордні польоти Лос-Анджелес — Мексико-Сіті і Мексико-Сіті — Нью-Йорк.

Цікаво що Мексику Ергарт відвідала за запрошенням уряду і президента Лазаро Карденаса "з візитом доброї волі", тобто фактично як неофіційний державний посланець США.

В честь її візиту уряд Мексики розпорядився випустити спеціальну поштову марку, яка майже одразу стала предметом полювання філателістів.

Нагадаємо, історію самого геніального фальшивомонетника СРСР.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Жермена де Сталь увійшла в історію завдяки своєму жорсткому протистоянню з Наполеоном. Ми розповіли, що відомо про головний боль Наполеона.

Також "Знай.uа" писав, про неймовірну історію китайця, поодинці розбив 150-тисячне військо.