Ольга Хохлова залишила у житті художника Пабло Пікассо багато: 44 портрети і звичку сидіти "на доріжку". Картина "Жінка у рожевому", на якій забражено українку з Ніжина, пішла з молотка за 4,2 міллінова доларів. Про це пише WAS.

ДЕЛЬФІН І РУСАЛКА

Ольга провела дитинство в Ніжині, а потім батько перевіз її до Петербурга. Там вона вступила до "Російського балету" і на постановці вистави "Парад" познайомилася з Пікассо, який оформляв декорації.

Пікассо — 36 років і він відомий художник з купою романів за плечима. Ользі — 26 і вона сором'язлива дівчина, кар'єра якої добігає кінця.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

ПРАВОСЛАВНА ВЕСІЛЛЯ

Після прем'єри трупа "Параду" разом з Пікассо їде на гастролі до Іспанії. Там художник багато малює Ольгу, підкоряючись її вимозі використовувати реалістичну манеру.

У Барселоні Пікассо знайомить Ольгу з мамою і та залишається в Іспанії. Весілля відбулося 12 липня 1918 року в мерії VII паризького округу. У пар було вінчання за православним обрадом.

Хохловій подобалося бути дружиною Пікассо, але вони сильно не зійшлися характерами. Художник розводив бардак, а вона намагалася дотримуватися порядку. Він пропадав у студії, а вона хотіла виходити у світ. Він любив прості сосиски, вона - шампанське та ікру.

4 лютого 1921 році народився Поль Пікассо. 40-річний художник малює без кінця дружину і сина у неокласичному стилі.

РАЗЖАЛУВАНА З КРАСУНЬ

У 1927 році Пікассо закохався у 17-річну француженку Марі-Терез Вальтер. Після цього він перестав малювати баллерин, а портрети дружини перестали бути такими романтичними.

Ольга сходить з розуму від ревнощів, але Пікассо більше не любить дружину. Розлучатися він не хоче тому, що за шлюбним контрактом повинен віддати їй половину майна.

Хохлова і Пікассо продовжують жити в одному домі, але Пабло постійно пропадає у коханки. У 1935 році француженка народжує художнику доньку, після чого Хохлова йде разом з сином.

У 1943 році Марі-Терез змінює інша жінка, а Ольга все продовжує переслідувати Пікассо і не перестає відправляти йому гнівні листи.

Хохлова померла на самоті від раку, на похороні був присутній тільки син і кілька друзів. Пикассо не зміг приїхати - він писав серію картин "Алжирські жінки". Художник пережив українську дружину на 28 років.

Нагадаємо, як шукали кохання у Речі Посполитій.

Раніше Знай.ua повідомляв, розвінчуємо головні міфи про султанський гарем.

Також Знай.ua писав, чому у султанських євнухів була робота мрії.