Олександра Шутко, автор досліджень "Роксолана: міфи і реалії" і "Листи Роксолани: кохання і дипломатія", розповів, яким було життя у султанському гаремі. Передає WAS.

МІФ ПЕРШИЙ ПРО НЕОСЯЖНІСТЬ ГАРЕМІВ І ГРУПОВИЙ СЕКС

Європейські посли стверджували, що у Сулеймана Пишного було близько 300 найкрасивіших наложниць.

Проте, в комор книгах палацу Топкапи зазначено, що у Сулеймана було 167 жінок, з них тільки 3% входили в його найближче коло, з деякими з наложниць Сулейман ніколи не мав інтиму.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

МІФ ДРУГИЙ ПРО БЕЗЦІЛЬНЕ І РОЗПУСНЕ ЖИТТЯ НАЛОЖНИЦЬ

Гарем був не будинком розпусти, а складним механізмом співіснування султанської родини. Найнижчий рівень займали новенькі рабині аджеми. Їх обирала валіде - мати султана, яка керувала гаремом.

Для гарему відбирали дівчат до 14 років. Вони довгий час навчалися в школі: читати Кора, писати османською, грати на музичних інструментах, танцювати, співати, шити й вишивати. Серед обов'язкових якостей наложниць були краса, здоров'я і цнотливість.

У жіночі покої міг зайти тільки султан і слуга-євнух.

МІФ ТРЕТІЙ ПРО НЕСТЕРПНЕ РАБСТВО В СУЛТАНСЬКОМУ ГАРЕМІ

Османські вельможі мріяли про весілля з дівчиною з султанського гарему. По-перше, вони вважалися найкрасивішими у всій імперії. По-друге, вони мали хорошу освіту і знали етикет. По-третє, "подарувати" наложницю було знаком вищої симпатії від султана.

Звільняли від рабства тільки тих наложниць, які не спали з султаном. Якщо інтим не траплявся протягом 9 років наложниці давали казкове придане: будинок, золото і пенсію.

МІФ ЧЕТВЕРТИЙ ПРО СТРАТИ ЗА ДРІБНІ ПОРУШЕННЯ

Діти султана від рабинь були повноправними членами султанської династії і могли претендувати на престол. Після смерті султана найстарший з синів займав своє місце на троні.

Доньки султана від наложниць мали титул султани. Заради шлюбу з нею потрібно було відмовитися від усіх наложниць, тому що він повинен був бути моногамним. Інтимне життя повністю контролювалася султаною, вона могла навіть наказувати чоловікові.

Нагадаємо, ким був убивця Степана Бандери.

Раніше Знай.ua повідомляв, чим гетьман Дорошенко не догодив Анжеліці.

Також Знай.ua писав, 5 тварин, що побудували запаморочливу кар'єру.