Людовик XV зійшов на престол в п'ятирічному віці, і функції правителя держави за нього виконував регент Філіп Орлеанський. Однак, коли король подорослішав і міг самостійно займатися своїми безпосередніми обов'язками, він не хотів це робити.

Людовик XV вважав за краще проводити час у розвагах і насолодах. Король франції заохочував і захоплювався мистецтвом, природничими науками та медициною, ну а найбільшою його пристрастю були жінки.

Так крім законної дружини і офіційної фаворитки, у нього був цілий гарем неповнолітніх наложниць, який він тримав в Оленячому парку.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Відомо, Жанна-Антуанетта Пуассон увійшла в історію, як маркіза де Помпадур, вона стала фавориткою, близьким другом і радником короля з багатьох питань на довгі роки.

За словами короля, у маркізи "пристрасті було, як у крижаної статуї", вони не зійшлися темпераментами, зате Помпадур встигла вивчити всі звички і слабкості короля.

Коли Жанна зрозуміла, що не здатна утримувати увагу короля як жінка, вона стала для нього справжньою сутенеркою. Щоб залишити собі місце в серці короля, але задовольнити його хіть, вона завела для нього в околицях Версаля особливий закритий пансіонат.

Оскільки Людовик панічно боявся заразитися "поганими хворобами" він волів зовсім юних і невинних дівчаток.

В пансіонат приймали дівчат дворянського роду у віці 9—12 років. Їх навчали читанню, письму, молитвам, етикету. Людовик любив возитися з ними як з ляльками – наряджати, переодягати, купати. З 15 років юні вихованки вступали з ним у статевий зв'язок.

Дівчаток-підлітків купували у батьків, і потрібно сказати, що бажаючих відбою не було.

Чим старше був він сам, тим молодше були його фаворитки. В 17-18 років, коли дівчина переставала залучати Людовика, її видавали заміж, при цьому забезпечували їй гарне придане. Про таку долю мріяли більшість. Ну а одружуватися на дівчині, з якою переспав сам король, вважалося навіть шиком.

Претенденток було багато. Маркіза самостійно влаштовувала кастинг. Основні критерії – красиві, дурні, аристократичного походження.

Також Маркіза де Помпадур стежила за тим, щоб ні одна з коханок не затримувалася тут довше, ніж на рік, – щоб король не встиг до неї звикнути, і щоб сама маркіза не втратила свого впливу.

Нагадаємо, велику загадку фаворитки і таємної дружини Людовіка XIV.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Туллія д’Арагона була мабуть найнезвичайнішою куртизанкою Італії.

Також "Знай.uа" писав, в Парижі "моду" на куртизанок ввів Наполеон III. Такі дами не соромилися свого становища, і з задоволенням користувалися ним.