У середньовіччі медицина залишала бажати кращого. Лікарі рятували своїх пацієнтів, як могли. Божевільні інструменти представлені в нашому огляді здадуться швидше знаряддями тортур.

Остеотом

Використовувався цей моторошний інструмент при трепанації черепа. Шип вводився в кістку, щоб фіксувати інструмент. Лікар же, вільною рукою, міг приводити в рух ланцюг. Звучить, як одне з пристосувань "Пили". Технічно, цей вид ланцюгової пили був винайдений Бернардом Гейне приблизно в 1830-му році.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Стоматологічний муляж

Модель використовували молоді лікарі, щоб не завдавати першим пацієнтам аж надто багато страждань. Виглядає цей муляж абсолютно дико: ніби проектував його сам Гігер. Додавали пікантності справжні зуби, які практиканти добували зазвичай в морзі.

Гільйотина для мигдалин

Будь-яка інфекція була небезпечна в середньовіччі. Ця невелика гільйотина дозволяла лікарям вирізати мигдалини, не побоюючись залишити в зубах пацієнта кілька своїх пальців. До того ж, мінімізуючи контакт між руками і відкритою раною, лікар міг менше боятися небезпеки зараження.

Пастка бліх

Звичайно, пастку для бліх можна назвати медичним інструментом тільки з невеликою натяжкою. Але це пристрій, насправді, сприяв розробці вакцини від висипного тифу: лікарі здогадалися, що хвороба переноситься комахами і проводили експерименти на спійманих за допомогою цього пристрою створіннях.

Щипці для геморою

Багатьом нещасним псував життя цей недуг, адже коштів для лікування геморою просто не існувало. Особливо неприємні випадки лікар намагався видалити ось цими щипцями. Схоже сам сатана орудує такими в пеклі.

Стоматологічний ключ

Зубна гігієна була настільки примітивна, що страждалець вимушено звертався до першого ж, хто міг хоч трохи полегшити його долю. Перукарі, ковалі, коновали — власне, кожен, у кого були інструменти, потрапляв під визначення дантиста. Цей ключ розробили для того, щоб горе-майстер міг контролювати положення зуба і не розколоти його навпіл в процесі лікування.

Ембріональний деструктор

У середньовіччі, кесарів розтин вбивав жінку в 95%. Іноді, лікар міг визначити смерть плоду і намагався врятувати дівчину. Не вдаючись у подробиці, він використовував деструктор, щоб обезголовити мертве немовля, і вийняти його частинами.

Нагадаємо, щурів викрили у поширенні нового захворювання.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ці смертоносні хвороби вражали наших предків.

Також "Знай.uа" писав, зміни в кліматі викличуть Чорну смерть.