Днями дослідники приголомшили світ повідомленням про нову знахідку. До речі, і місце, де вчені почали шукати чергове відкриття досить нестандартне. Так в шлунку стародавньої коралової змії, яка протягом 40 років перебувала в сховищі, фахівці виявили рептилію невідомого виду. Про це повідомляє Хвиля.

Новий вид отримав назву Cenaspis aenigma ("загадкова обідня змія").

Коралові аспіди - рід отруйних змій, відомий своїм яскравим забарвленням з чорних, жовтих і червоних кілець. Їх раціон складається переважно з дрібних ящірок і змій, земноводних і великих комах.

Коралова змія була знайдена в 1976 році місцевим працівником в лісах Серро Баул. Дослідники знали, що ці змії часто їдять інших змій, тому, виявивши в її шлунку чужорідне тіло, не стали його вивчати, а помістили в сховище.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Тепер же зі шлунка змії був витягнутий представник нового виду – дорослий самець довжиною 26 сантиметрів. Судячи з деяких особливостей, наприклад за продовженим черепу і характеру луски, герпетологи припустили, що це риюча змія — такі види більшу частину життя проводять під землею.

Якщо це дійсно так, і вид живе в основному під землею, це може пояснити, чому його представники не потрапили на очі ні однієї з численних наукових експедицій.

Цікаво те, що крім незвичайного малюнка на лусці у змії добре розвинені зуби і потужні щелепи. Зазвичай донні змії живуть в лісі і харчуються м'якою здобиччю — слимаками і дощовими черв'яками — проте ця, судячи з усього, вважає за краще тарганів і багатоніжок з жорстким хитиновым панциром.

Вигляд відбувається зі штату Чьяпас в Мексиці і в даний час відомий лише по одному екземпляру. Учені підкреслюють, що для його точнішого опису і класифікації потрібно буде відловити живого представника.

Нагадаємо, що колись неспокійні води борознив гігантський лідсихтіс (рід вимерлих гігантських кісткових риб юрського періоду), поруч з яким навіть мегалодон здався б малюком.

Як повідомляв портал Знай.uа, у давні часи видів динозаврів було майже дві тисячі. Найменший динозавр був розміром з курку і важив 3-5 кг, а найбільший — сейсмозавр, вагою до 150 тонн і зростанням понад 30 метрів.

Також портал Знай.uа писав, що фотографії одного з найбільш неймовірних і незвичайних павуків з коли-небудь знайдених у природі з'явилися на просторах мережі. Арахнід підвиду Metagryne bicolumnata являє собою химерний гібрид павукоподібних.