Палеонтологи час від часу відкривають настільки дивних динозаврів, що деякі з них здаються просто невдалим жартом. Еволюція дійсно пробувала різні шляхи розвитку. Дивні динозаври опинилися тупиковою гілкою і тому сьогодні про них знають лише професійні палеонтологи.

Halszkaraptor escuilliei

Той самий диногусь, холскараптор, дійсно схожий одночасно на птицю і на ящірку. Більш того, він був здатний жити на суші і у воді одночасно: дивний динозавр жив приблизно 75 мільйонів років тому.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Epidexipteryx

У Китаї динозавра прозвали "дракон Ху Яо Міня". Він не був схожий ні на кого. Пір'я на хвості, довгі, схожі з руками передні кінцівки — справжня експериментальна модель.

Микрораптор

Дрібний дромеозаврид з Китаю, мешкав у ранньому крейдяному періоді 125-120 млн років тому. Микрораптор був одним з найменших відомих динозаврів, досягаючи 0, 5,0,9-1,2 метра в довжину і близько 1 кг ваги,тим не менш він є одним з найбільш поширених нептичьих динозаврів в провінції Ляонін.

Добре збережені скам'янілі мікрораптора дають важливі свідоцтва про еволюційний зв'язк між птахами і динозаврами.

Синорнитозавр

Отруйний динозавр жив на планеті приблизно 125 млн років тому (крейдовий період). Виходячи з особливостей своєї будови, синорнитозавр був хижаком. Швидше за все, він полював на дрібних представників древньої фауни.

Camptosaurus

Динозавр юрського періоду. Камптозавр - рослиноїдний миролюбний динозавр, зазвичай пересувався на двох задніх ногах. На пальцях передніх лап камптозавра мав маленькі копитця. Це означає, що іноді динозавр опускався на чотири лапи. Камптозавра робив це що б пощипати назкоростущій чагарник.

Dracorex

Дракорекс — рід динозаврів з сімейства пахицефалозавров, що мешкав в пізньому крейді на території Північної Америки. Представлений одним видом, який називається Dracorex hogwartsia.

Цікава історія пов'язана з назвою виду - Dracorex hogwartsia. Видове найменування було дано групою школярів, прийшла на екскурсію. Вони помітили схожість черепа дракорексса з драконами і згадали про казкової школи магії Хогвартс. Для письменниці Джоан Роулінг це було приємним сюрпризом.

Saurornithoides

Заврорнитоїдиди, мабуть, були групою самих тямущих і при цьому досить схожих на птахів динозаврів. Розмір їх мозку, судячи з усього, свідчить про те, що вони були майже так само розумні, як і сучасні ему, і виразно сообразительней нинішніх плазунів. Така ступінь розвитку мозку служила їм для координації дій під час полювання, особливо коли вони полювали в сутінках на дрібних активних тварин, таких як мезозойські ссавці. Це також означало, що вони могли піклуватися про своє потомство, випасаючи виводки дитинчат, як сьогодні це роблять страуси і ему.

Дізнайся більше про незвичайних динозаврів в наступному відео:

Нагадаємо, вчені знайшли найдавнішого смертоносного ящера нашої планети.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені знайшли дивного монстра в обладунках.

Також "Знай.uа" писав, 10 древніх істот, які все ще існують.