Одна з найбільш закритих і самобутніх громад, по праву, вважається нечисленне плем'я дрокпа. Останні арії не визнають вплив ззовні. Незважаючи на те, що дрокпа залишилося не більше двох тисяч чоловік, представники цього народу категорично не бажають асимілюватися з іншими етносами, вони оберігають власні традиції і культуру.

Плем'я дрокпа проживає на території між Індією і Пакистаном. Століттями дрокпа жили в нижньому Ладакху, у форті Арускит, побудованому за принципом сотів, із безоконними кімнатами і плоским дахом.

У 1930-і їм довелося залишити форт, вони розділилися на групи і стали жити в п'яти невеликих селах.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Назву "дрокпа" на місцевому діалекті буквально означає "кочівники". Членам громади суворо заборонені будь-які контакти з чужоземцями, спілки утворюються тільки в межах співтовариства, як правило, це багатодітні сім'ї.

У дрокпа специфічна зовнішність, яка відрізняє їх від інших народностей, що населяють регіон: у них виразні риси обличчя (характерний широкий розріз очей і досить великий ніс), і вони високого зросту.

Дрокпа в більшості своїй буддисти, старійшини досі проводять деякі стародавні анімістичні ритуали.

Корова і все, що вона дає, наприклад, неприйнятні для дрокпа. Однак це компенсується шануванням козлиного сімейства.

Кози – символ плодючості й достатку для дрокпа, тому їх часто приносять в жертву божествам.

Народ вживає в їжу продукти з козячого молока, носять накидки з козячої шкури, здійснюють жертвопринесення.

Дрокпа вирощують ячмінь і пшеницю, картоплю, ріпу, які і складають основний їх раціон. З напоїв люблять чай, приготований з сіллю і маслом.

Дрокпа ні з ким не сплутаєш завдяки незвичайності їх костюмів і прикрас, особливо головних уборів – вони нагадують квіткову клумбу.

Причому прикрашають голови таким чином не тільки жінки, але і чоловіки, хоча кольорів у них може бути менше або не бути зовсім, але замість них тоді якісь яскраві стрічки, монети - все одно дуже гарно.

Головні убори також виготовляються зі шкіри, пишно декоровані напівдорогоцінним камінням, срібними пластинами.

По тому, як прикрашений головний убір, можна судити про добробут людини, його статус у громаді.

Нагадаємо, про цих аборигенів згадував ще Марко Поло у своїх записах. Сентинельців він описав, як "Найкровожерливіше плем'я, яке доводилося бачити".

Як повідомляв портал "Знай.uа", Хопі населяли Америку з давніх часів і організовували перші поселення на території сучасного штату Арізона.

Також "Знай.uа" писав, якими були мода, побут і розваги етруської цивілізації.