Загадковий народ Айну вважають найдавнішим населенням Японії. Їх походження до цих пір
залишається не ясним. Крім зовнішнього вигляду їх виділяли звички і традиції.

Коли перші європейці побачили Айну то були шоковані, що чоловіки, що жінки помітно виділялися на тлі монголоїдних корейців, японців та інших народів Далекого Сходу.

Головною і моторошної особливістю народу були витатуйовані "посмішки на обличчях їхніх жінок.

Сьогодні б такі моторошні тату на обличчях назвали "посмішкою Джокера". Крім татуювання-посмішки, на руках у айну були геометричні візерунки, вони також наносилися на тіло в якості оберега.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Але варто зауважити, дивна традиція зародилася понад 10 тисяч років тому. Історики вважають цю традицію одну з найстаріших у світі.

Представники народності айну довгий час їй слідували, навіть незважаючи на всі заборони з боку японського уряду. До ХХ століття жінки айну робили жахливий татуаж.

Відомо що, остання "правильно" татуйована жінка померла у 1998 році.

Традиція передавалася по жіночій лінії, малюнок на тіло дівчини наносила її мати або бабуся. Тільки жінки наносили татуювання на обличчя.

Так за давнім повір'ям вважалося, що цього обряду навчила предків айну прародителька всього живого - Okikurumi Turesh Machi, молодша сестра Бога-творця Okikurumi.

У 1799 році було введено заборону на татуювання маленький дівчаток. А в 1871 році в Хоккайдо проголошений повторний сувору заборону, бо як процедуру вважали негуманною і болючою.

Обряд дійсно був жорстоким, дівчата терпіли неймовірні муки.

Вперше малюнок наносився дівчаткам в 7 років, потім "посмішку" домальовували протягом декількох років. Останній завершальний етап проводили в день вступу в шлюб.

Так за допомогою гострого ножа навколо губ робилися надрізи "макири", їх заповнювали сажею, взятою з домашнього вогнища, обителі богині Фучи. Вважалося, що вона є заступницею від бід і хвороб, а також надає підтримку в моменти народження і смерті.

Дівчина відчувала сильний біль під час ритуалу, проте айну вірили, що так вона готується до пологів. Якщо біль був нестерпний, дівчину тримали силою.

Коли ритуал нанесення тату закінчували, губи пекли, наче жар, у багатьох починалася лихоманка, спостерігалися сильні набряки. Дівчата практично не могли їсти і постійно спали.

Але для айну відмова від татуювань була неприпустима, адже в такому разі дівчина не зможе вийти заміж, а після смерті знайти спокій у загробному житті.

Нагадаємо, таємниці древньої цивілізації майя, що відкрилися зовсім недавно.

Як повідомляв портал "Знай.uа" вчені пояснили загибель стародавніх цивілізацій.

Також "Знай.uа" писав, стародавні греки лікували жінок.