Дослідники, які проводили експедицію в штаті Юкатан на південному сході Мексики виявили Церемоніальний центр давніх майя. Про нове відкриття Національного інституту антропології та історії повідомило в середу, 6 грудня, агентство Quadratin.

Як повідомили представники Національного інституту антропології та історії Мексики, вік центру, знайденого в печері в муніципалітеті Вальядолід, ймовірно, становить не менше 2,3 тисяч років.

Відомо, що, на його території були виявлені три будови, а найважливіше те, що вони були зведені задовго до початку іспанської колонізації.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Зазначимо, колонізація почалася з відкриття іспанським мореплавцем Колумбом перше островів Карибського моря в 1492 році, які іспанці вважали частиною Азії. Тривала в різних регіонах по-різному.

Також археологи зазначили, що дві будівлі центру стикаються з печерою, третя знаходиться над нею. Вчені вважають, що в них можуть спочивати представники знаті майя. Це належить з'ясувати вченим в подальшому.

Також знайшли п'ять поховань. За попередніми даними вчених, що там спочивають ті, хто представляв собою привілейований клас майя. Виявлений комплекс вважався для майя священним простором.

Цивілізація майя досягла розквіту в 300-900 роки н. е., а до моменту відкриття Америки прийшла в занепад. Її міста і поселення знаходилися на території таких сучасних держав, як Беліз, Гондурас, Гватемала, Мексика і Сальвадор.

Церемоніальний центр це архітектурний комплекс, що відрізняється від селища, міста тим, що він повністю, частково складається з будівель релігійного адміністративного призначення.

Така модель поселення поширена в деяких частинах Нового Світу.

Нагадаємо, коли перші європейці побачили Айну то були шоковані, що чоловіки, що жінки помітно виділялися на тлі монголоїдних корейців, японців та інших народів Далекого Сходу.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені Бингемтонського університету в США пояснили, як аборигенам острову Пасхи вдалося встановити на голові статуй моаї кам'яні капелюхи вага яких становить мйже 12 тонн.

Також "Знай.uа" писав, у Мексиці під пірамідою Місяця, яка знаходиться в місті Теотіуакан виявили секретний тунель, побудований ще до приходу ацтеків.