Буквально нещодавно американські вчені провели дослідження, завдяки яким вдалося датувати останки стародавнього примату тейярдина, який вважається предком усіх приматів. Варто зазначити, що знайдені останки належали тварині, що жила 56 млн років тому, повідомляє DailyMail.

Раніше фахівці припускали, що вони з'явилися в Азії, однак нові дослідження показують, що Північна Америка могла бути населена тейярдинами. При цьому точне місце їх походження поки що невідомо.

Як відомо, тейярдини з'явилися в палеоцен-еоценовий термічний максимум, який тривав близько 200 тисяч років. В цей період відбулося значне потепління клімату, зміна складу атмосфери, включаючи підвищення концентрації вуглекислого газу.

Тоді рівень океану різко виріс на 67 метрів, а температура поверхневих вод у тропіках збільшилася до 20 градусів Цельсія, а в Північному Льодовитому океані — до 10 градусів Цельсія.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

До речі, не так давно в наукових колах з'явилася версія, від якої у представників релігійних волосся стає дибки: фахівці називають перших створінь на Землі продуктом генної інженерії інопланетян.

За словами вчених, ДНК людини на 95% схоже з генами мавп. При цьому вони виявили 233 елементи спадкової інформації у людей, яка не властива іншим жителям Землі.

Нагадаємо, що вчені з США та Швейцарії опублікували наукове дослідження, в якому вони майже довели, що людство має походження від спільних предків, що існували більше 100-200 тис років тому.

Як повідомляв портал Знай.uа, у скельних породах провінції Гуйчжоу, що на південному заході Китаю, виявлено унікальні скам'янілості черепахи з відсутнім панциром. Відзначається, що скам'янілості перебували в шарі, який утворився близько 228 мільйонів років тому.

Також портал Знай.uа писав, що вчені дослідили кілька малюнків і артефактів неандертальців і прийшли до висновку, що, швидше за все, саме вони навчили нас мистецтву.